Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ocenění policistů za rok 2011

Ostrava - v Divadle loutek proběhl již sedmý ročník ocenění nejlepších policistů a občanských zaměstnanců. 

Sláva v Divadle loutek
 
VIDEOREPORTÁŽ na stránkách FABEX Ostravsko.
 
Jak se již stalo dobrým zvykem, tak i letos se v druhý únorový týden konalo slavnostní ocenění nejlepších policistů a občanských zaměstnanců Městského ředitelství policie ČR v Ostravě.
Nej policista 2011 2.JPGNej policista 2011 2.JPG
Dne 15. 2. 2012 v odpoledních hodinách se uskutečnil již sedmý ročník tohoto slavnostního aktu. Ředitel ostravské policie plk. Mgr. Tomáš Landsfeld se ovšem rozhodl ocenit nejen policisty a občanské zaměstnance, ale letos poprvé i dva „civily“ – odvážné muže, kteří zadrželi dva pachatele vloupání.
Pozvání do Divadla loutek, ve kterém se akce uskutečnila, přijalo mnoho vážených hostů. Za všechny jmenujme náměstka ředitele policie Moravskoslezského kraje pro ekonomiku plk. RNDr. Ing. René Tichý. Poblahopřát oceněným přišli také zástupci místní samosprávy, obou ostravských věznic, celní správy, probační a mediační služby či Ostravské univerzity.
Slavnostní odpoledne zpestřilo vynikající představení herců divadla, s názvem Malované na skle. Po něm již došlo na samotný akt. Pan Landsfeld předal ocenění dvanácti policistům vnější služby, stejnému počtu kriminalistů, čtyřem občanským zaměstnankyním a kolektivu kriminalistů, v kategorii Realizace roku, kteří v minulém roce vyřešili nejsložitější případ (objasnili zločin vraždy ve stádiu pokusu). Ocenění si odnesli také dva mladí policisté v kategorii Příkladný čin roku.
Nej policista 2011 3.JPGNej policista 2011 3.JPG
Za všechny obdarované policisty jmenujme dva z nich. Policista tělem i duší nprap. Bronislav Dřeza je dle slov vedoucího oddělení v Hrabůvce TOP policista. Mimo to, že se věnuje dokumentaci a objasňování trestné činnosti, vyniká také v preventivních aktivitách věnovaných zejména dětem. Dlouhodobě dosahuje vynikajících výsledků a je velikým přínosem nejen pro samotné oddělení, ale i pro občany Hrabůvky a Dubiny.
Kriminalista por. Bc. Jaromír Vávra je odborníkem na veškerou protiprávní činnost spáchanou v silničním provozu. Nejenže umí bezchybně vyšetřit každou dopravní nehodu, je specialistou a znalcem osobních vozidel. Tyto své bohaté znalosti a zkušenosti stoprocentně uplatňuje při své nelehké pracovní činnosti.
Závěrem je potřeba říci, že i letos měla tato smysluplná akce vynikající úroveň. Speciální a veliký dík tedy patří ředitelce Divadla loutek JUDr. Jarmile Hájkové a všem hercům a zaměstnancům tohoto výborného divadla.
Nej policista 2011 4.JPG

 

vytisknout  e-mailem