Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ochota se řidičce nevyplatila

MOST - Odvezla řidiče pro benzin, ten ji okradl, Sprejeři skončili v cele; Proud odebíral, ale neplatil. 

Proud, který neplatil, mu údajně připojil neznámý muž
Z přečinu krádeže čelí obvinění 34letý muž z Litvínova. Ten měl na Litvínovsku v místě svého bydliště pro účely svého bytu neoprávněně odebírat nijak neměřenou elektrickou energii, kdy v rozvodné skříni na společné chodbě došlo k nedovolenému zásahu. Tak mohl do bytu protékat elektrický proud. Zjistil to na místě technik, který prováděl kontroly. Obviněnému za toto jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť byl již za obdobný skutek odsouzen. Muž je stíhán na svobodě.

Ochota se řidičce nevyplatila
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 43letého muže z Mostu. Ten měl okrást jednu motoristku. Obviněný měl v Mostě v dopolední době požádat na silnici řidičku osobního vozidla, aby ho odvezla na čerpací stanici, že mu došly pohonné hmoty. Žena muži vyhověla a jela s ním pro benzin. Během zpáteční jízdy měl muž využít příležitosti, kdy se řidička věnovala řízení a ze zadních sedadel měl odcizit z kabelky peněženku s platební kartou a hotovostí. Kradl i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen. Poškozená vyčíslila škodu na částku 4 000 korun. Peněženka nebyla policií zajištěna. Muž je nyní ve vazbě pro jinou trestnou činnost.

Sprejeři skončili v policejní cele
V policejní cele skončila dvojice, která v centru Mostu pomalovala omítku obytného domu. Ve druhém týdnu v listopadu měla 19letá žena z Mostu a její stejně starý přítel v nočních hodinách nastříkali sprejem na fasádu obytného dojmu nápisy, kdy poškozenému bytovému družstvu způsobili zatím nevyčíslenou škodu. Dvojice byla na místě zadržena a následně umístěna v cele. Policisté oběma sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci ve spolupachatelství. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Most 26. listopad 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem