Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Od dopravní nehody chtěl řidič ujet

JIHLAVSKO: Havaroval a policisté zjistili, že muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění  

V sobotu 1. října jel šestadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia před devátou hodinou dopoledne ve směru od obce Studená na Telč. Před ním jel ve stejném směru automobil Škoda Favorit s přívěsem. Řidič vozidla Octavia nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a do přívěsu zezadu narazil. Po dopravní nehodě oba řidiči zastavili a začali se spolu domlouvat o dalším řešení vzniklé situace.
Když však řidič vozidla Škoda Octavia zjistil, že chce druhý muž přivolat na místo policisty, nasednul do automobilu a snažil se ujet. Řidič druhého vozidla ho sledoval až do obce Mrákotín, kde automobil Škoda Octavia havaroval. Ke zranění osob nedošlo.
 
Na místo dopravní nehody přijeli policisté. U obou řidičů provedli dechovou zkoušku. Požití alkoholu nezjistili. Další kontrolou ale zjistili, že řidič vozidla Škoda Octavia nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a má soudem uložen trest zákazu činnosti.  Motorová vozidla nesmí řídit do listopadu letošního roku.
Policejní inspektor sdělil šestadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení. Muž je dále podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.
 
Škodu na vozidle Škoda Octavia policisté předběžně vyčíslili na patnáct tisíc korun. Poškozením přívěsu vznikla škoda přibližně pět tisíc korun.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. října 2011

Mrákotín 1.10. 2011Mrákotín 1.10. 2011

vytisknout  e-mailem