Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Od krádeže k požáru

DĚČÍN - Noční bandita; Povedený filuta; Nezákonný přešlap; Splněná naděje; Popovický požár 

Noční bandita
 
DĚČÍN – Minulou středu krátce po půlnoci zavítal do Matiněvsi v Jílovém nezvaný host. Odstavenou Škodu Felicii připravil bez požehnání jejího majitele o kola i s disky. Svůj lup si odnesl s sebou. Překvapenému motoristovi zůstalo auto bez kol a škoda sedm a půl tisíce korun. Pokud se strážcům zákona podaří smělého nenechavce nalézt a dopadnout, může si z úst policistů vyslechnout obvinění z trestného činu krádeže, za což mu hrozí nejen trest odnětím svobody až na dvě léta.
 
Povedený filuta
 
VARNSDORF – Jako obchodní zástupce přicházel do styku nejen se zákazníky, ale i finančními obnosy. Byl úspěšný, a tak se mu čas od času povedlo svěřené zboží prodat. Problém nastal s penězi. Místo, aby je odevzdával svému zaměstnavateli,  končily v jeho vlastní peněžence. V současné chvíli už je vykutálený obchodník zkoumán policejním drobnohledem. Jestliže se objeví překročení zákona v podobě trestného činu zpronevěry, může si jít obratný raubíř popřemýšlet do chládku až pár let.
 
Nezákonný přešlap
 
ČESKÁ KAMENICE – Začátkem prázdnin narazila mladá žena na pořádné překvapení. U cesty nedaleko Rybniště ležela dvě jízdní kola. Nikdo nikde, a tak si je odvezla s sebou domů.  Nejspíš si pomyslela, že má velké štěstí. Časem se ukázalo, že kola jsou kradená a objevitelka teď čelí obvinění z trestného činu zatajení věci, za což ji v případě odsouzení hrozí až jednoletý trest odnětím svobody.
 
Splněná naděje
 
DĚČÍN – Včera se na dva majitele odcizených vozů usmálo štěstí ! Za pomoci děčínských mužů zákona byla v jedné z městských částí Děčína nalezena jejich odcizená vozidla, která se po všech peripetiích navrátí zpět jejich původním majitelům. Obě auta byla opatřena kradenými registračními značkami. Takové chvilky jsou příjemné i mužům zákona.
 
Popovický požár
 
DĚČÍN – Koncem dubna letošního roku pomáhali děčínští hasiči hasit požár stodoly v Popovicích. Požár byl vykutáleným žhářem založen úmyslně na několika místech. Plameny vykouzlily osmadvaceti tisícovou škodu. Po milovníkovi ohně policie pátrá a pokud ho lapí, bude čelit kromě jiného i obvinění z trestného činu poškození cizí věci, za což nabízí trestní zákoník  kromě jiného i jednoletý pobyt za mřížemi.
 
18.8.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem