Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Od nehody ujel, pak utekl do polí a schovával se před policisty

PROSTĚJOVSKO - Nic z toho opilému řidiči nepomohlo. 

V sobotu 18. března 2017 krátce před čtvrtou hodinou ráno došlo v okružní křižovatce ulic Brněnské a okružní v Prostějově k dopravní nehodě dvou osobních automobilů typu Škoda Octavia. Řidič, který je dle prvotního šetření podezřelý, že dopravní nehodu způsobil, z místa bez zastavení ujel. Poté dojel do obce Dřevnovice, kde vozidlo odstavil a utekl od něho do polí. Řidič druhého automobilu prchající vozidlo pronásledoval a na místo přivolal policisty. Do pátrání po uprchlém řidiči se zapojili policisté z obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou a služební psovod. Ti muže následně vypátrali u železničního viaduktu. Provedenou dechovou zkouškou policisté u dvaadvacetiletého majitele poškozeného automobilu změřili hodnotu 1,4 ‰ alkoholu v dechu. Řízení vozidla a způsobení dopravní nehody však muž navzdory důkazům popřel.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo, Výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou v současnosti předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Ve věci řízení vozidla pod vlivem alkoholu a způsobení dopravní nehody policisté proti muži zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení mu za tento přečin hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. František Kořínek

20. března 2017

vytisknout  e-mailem