Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Od pátku 4 noční krádeže v bytech

TEPLICE - Teplé počasí zřejmě nalákalo bytové zloděje. 

Ke čtyřem nočním krádežím v bytech došlo od pátku na Teplicku. První dvě krádeže se staly v noci ze čtvrtka na pátek v Bílině. Nejprve neznámý pachatel vnikl na balkon bytu v prvním  poschodí panelového  domu ve výšce 2,5 m nad úrovní  země, ze kterého následně nezajištěnými  balkonovými dveřmi  vlezl do bytu, odkud odcizil mobilní telefon a peněženku. Majiteli vznikla škoda 3500,-Kč. Na stejném místě ve stejnou dobu pak zloděj vnikl otevřeným nezajištěným  oknem ve výšce 75  cm do přízemního bytu, odkud odcizil dvě peněženky s  finanční  hotovostí 2 300,-Kč, čtyři platební karty  a osobní  doklady.
Ke třetí krádeži došlo v noci z pátku na sobotu v Duchcově. Pachatel zde vyšplhal do prvního patra na balkón, kde  otevřenými plastovými dveřmi vešel  do samotného bytu. Z obývacího pokoje odcizil mobilní telefon,hodinky a  kabelku s  doklady  a finanční hotovostí. Škoda byla vyčíslena na 3500,-Kč.
Po čtvrté došlo k podobné krádeži v Teplicích v tu samou noc. Neznámý  pachatel využil pootevřeného  okna a tímto vnikl do bytu v  přízemí, kde následně odcizil volně odložené  mobilní  telefony  a  ze zadní kapsy kalhot peněženku s hotovostí  4.000,- Kč a doklady. Zde vznikla škoda ve výši 10.330,- Kč.

Policisté nabádají občany, aby si na noc okna a balkonové dveře zavírali, a to předeším v přízemí a nižších patrech. Snížíte tak riziko, že by Vás zloděj v noci během spánku okradl.

 

vytisknout  e-mailem