Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Od pátku do neděle sedmnáct nehod

LIBEREC - Každý den lehké zranění. 

Statistika nehodovosti od 4. do 6. září 2009


 


 

DN


 

Usmr.


 

TZ/LZ


 

Škody


 

Příčiny


 

Alkohol


 

4.9.09


 

8


 

0


 

0/0


 

321 tis.Kč


 

zp.jízdy


 

1

 

5.9.09


 

6


 

0


 

0/1


 

485 tis.Kč


 

rychlost


 

1


 

6.9.09


 

3


 

0


 

0/1


 

59 tis.Kč


 

zp.jízdy


 

1


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 

 


 

 


SOBOTA

Lehké zranění utrpěl řidič, který jel v sobotu Oldřichovem v Hájích směrem na Raspenavu. Když vjel do táhlé pravotočivé zatáčky, ze zatím nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se střetl s řidičem nákladního auta. Od něho se favorit odrazil, vjel do lesa a narazil do stromu. Řidiče osobního vozu převezla sanita do nemocnice. Jak u něho, tak u řidiče nákladního vozu, byla orientační dechová zkouška negativní. Příčinu nehody, při níž vznikla škoda za devadesát tisíc korun, policisté zjišťují.

O řidičský průkaz přišel řidič, který v sobotu havaroval a byl pod vlivem alkoholu. Řidič Peugeotu 206 vyjížděl z podzemního parkoviště v NC Plaza. Přitom ale nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal se do smyku a najel na vyvýšený ostrůvek. Následně narazil do kovového stojanu, který ovládá výjezdovou závoru. Škoda, která při této kolizi vznikla, byla odhadnuta na devadesát tisíc korun, z toho šedesátitisícová na stojanu vjezdové závory. Policisté provedli řidiči orientační dechovou zkoušku, a ta byla pozitivní. On sám doznal, že měl dvě piva. Nehoda je nadále v šetření.

NEDĚLE

V neděli před čtvrtou v noci havaroval řidič s VW Caddy. Jel od Kunratic směrem na Frýdlant a pak vjel náhle mimo vozovku a s vozem skončil ve stromě. Řidič nebyl připoután a utrpěl při nehodě lehké zranění. S ním byl převezen do frýdlantské nemocnice, kde byl také podroben dechové zkoušce. Ta byla pozitivní. Řidič nadýchal téměř 1,5 promile alkoholu. Následně se podrobil také odběru krve, který přesně určí, kolik alkoholu „kolovalo“ v krvi řidiče v době nehody.


Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz 974 466 207

vytisknout  e-mailem