Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Od pátku do neděle šetřili dopravní policisté více než 10 dopravních nehod

TACHOVSKO – Čtyři řidiči byli pod vlivem alkoholu. Všichni nadýchali více než jedno promile alkoholu.  

     Tachovští dopravní policisté šetřili od pátku do neděle více než deset dopravních nehod. Při čtyřech z nich byli řidiči pod vlivem alkoholu.
     První taková nehoda se stala v pátek v brzkých ranních hodinách v Tachově. Plzeňskou ulicí ve směru na Trnovou jela 21letá řidička s vozidlem Renault. Z dosavadního šetření vyplývá, že na rovném úseku komunikace vyjela vlevo mimo vozovku, kde čelně narazila do lampy veřejného osvětlení. Při nehodě utrpěla zranění, a tak byla z místa převezena do nemocnice. Ještě před tím s ní policisté provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 2,13 a 2,26 promile alkoholu. Na základě pozitivních výsledků byl u řidičky proveden odběr krve. Vzniklou škodu policisté odhadli na 70 000 korun.
     Další tři nehody, při kterých byli řidiči pod vlivem alkoholu, se staly v neděli. Nejprve policisté vyjížděli k nehodě, která se stala kolem 1:45 hod. na silnici mezi obcemi Benešovice a Kladruby. Z dosavadního šetření vyplývá, že ve směru na Kladruby jel 23letý cizinec s vozidlem Renault Megane, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na mokrém povrchu silnice nezvládl řízení, vozidlo uvedl do smyku a následně vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval v silničním příkopu. Při dechové zkoušce nadýchal tento řidič 1,82 a 2,11 promile alkoholu. Z místa byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Vzniklou škodu policisté odhadli na 5 000 korun.
     Oznámení o další kolizi, která se stala v Tachově v ulici Bělojarská, přijali policisté krátce před 20:30 hodinou. Ve směru do ulice Ve Vilkách jel s vozidlem Citroen 47letý řidič. Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že řidič vlivem opilosti nezvládl řízení, vyjel vlevo mimo komunikaci a narazil do lampy veřejného osvětlení. Dechová zkouška byla u řidiče pozitivní, přístroj naměřil 1,4 a 1,52 promile alkoholu. I tento řidič byl s ohledem na pozitivní výsledky převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Celkovou vzniklou škodu policisté odhadli na 60 000 korun.
     Přibližně po hodině od oznámení nehody v Tachově se stala další na Stříbrsku. Po silnici od Stříbra na Benešovice jela s vozidlem Opel 38letá řidička. Z dosavadního šetření vyplývá, že žena na rovném úseku komunikace nedodržela bezpečnou vzdálenost za vpředu jedoucím vozidlem Mercedes Benz, jehož řidič zastavoval z důvodu reakce na lesní zvěř, která měla vběhnout na komunikaci, a zezadu před ní jedoucího vozidla narazila.  Policisté provedli s řidiči dechové zkoušky, u ženy byla dechová zkouška pozitivní. Přístroj naměřil 1,67 a 1,68 a 1,65 promile alkoholu. Na základě pozitivních dechových zkoušek se řidička podrobila i lékařskému vyšetření a odběru krve. U řidiče byla dechová zkouška negativní. Při nehodě utrpěl zranění, a tak byl z místa převezen záchrannou službou do nemocnice. Celkovou vzniklou škodu na vozidlech odhadli policisté na 70 000 korun.
     Všemi nehodami se policisté i nadále zabývají a čekají na výsledky lékařských vyšetření a odběrů krve.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
7. 2. 2017

vytisknout  e-mailem