Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Od růžových kosočtverců k nebezpečnému vyhrožování

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zadrželi muže, který křídovým fixem pokreslil dvaadevadesát zaparkovaných vozidel a poté se ukázalo, že má na svědomí i nebezpečné vyhrožování se zbraní. 

V neděli, v brzkých ranních hodinách, vyslal operační důstojník hlídku pohotovostní motorizované jednotky do Taussigovy ulice V Praze 8, kde dle oznámení neznámý muž sprejoval na auta. Hlídka se po příjezdu na místo spojila s oznamovatelem, od kterého zjistila podobu neznámého pachatele a druhá z hlídek se okamžitě pustila do pátrání. Po několika minutách policisté v nedaleké ulici nalezli muže odpovídajícího popisu a převezli jej zpět k místu, kde ke sprejování mělo dojít. Bližším ohledáním celého prostoru hlídky zjistily, že muž pomaloval růžovými kosočtverci celkem dvaadevadesát zaparkovaných vozidel a ten se jim ihned na místě k tomuto činu doznal. Naštěstí se při prohlídce věcí, které měl u sebe, nalezla růžová křídová fixa, která se používá na popisování vozidel v autobazarech a jde tak snadno umýt. V tomto případě se pětatřicetiletý muž dopustil přestupku proti občanskému soužití, ale během chvíle se celá situace rapidně změnila. Na místo se totiž dostavil další oznamovatel, který zakročujícím policistům sdělil, že tento „umělec“ jej přibližně před hodinou ohrožoval krátkou střelnou zbraní a vyhrožoval mu, že ho zabije. Poté co z místa utekl, se pak znovu vrátil s železnou tyčí a snažil se k oznamovateli probít přes dveře panelového domu. Celé jeho jednání zachytila bezpečnostní kamera, a tak policisté podezřelého muže okamžitě zadrželi. 

Pětatřicetiletý muž byl poté převezen na policejní služebnu, odkud po provedení procesních úkonů putoval do psychiatrické léčebny v Bohnicích. Jeho jednání bude v případě přestupku postoupeno příslušnému správnímu orgánu a ve druhém skutku je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování se zbraní, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 

por. Richard Hrdina - 14. června 2024

vytisknout  e-mailem