Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Od skútru až k erotické lince

DĚČÍN - Příležitosti se na každém z nás podepisují jinak 

Příběh jednoho skútru
 
RUMBURK – Rumburští kriminalisté v uplynulých čtyřech měsících pracovali na případu zmizení červeného skútru ze Starých Křečan, který svěřil do užívání svému synovi. Ten ovšem svěřený motocykl předal do rukou dalšího uživatele, jenž svěřený dopravní prostředek dal do zástavy za částku tří tisíc korun. Jak se během vyšetřování policistům podařilo zjistit, zastavitel se na skútru projížděl, ačkoliv měl vysloven zákaz řízení, a tak si podezřelý sedmatřicetiletý muž v úterý pátého února letošního roku vyslechl sdělení obvinění ve věci spáchání přečinu zpronevěry a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které může strávit ve věznici až tři roky.  Díky pečlivé práci policistů se majitel se svým skútrem přeci jen opět shledal…
 
Odcizil vůz a pak havaroval
 
DĚČÍN - V pátek osmnáctého ledna 2013 během půl hodinky před šestnáctou hodinou odpolední odcizil dnes již obviněný šestadvacetiletý výtečník z ústecké ulice na Děčínsku zaparkovaný vůz Citröen Saxo. Jeho majitel nechal stříbrné auto i s klíčky v zapalování svému osudu na zdejším parkovišti, do kterého během chvilky vnikl smělý Děčíňák, které s vozem odjel do Březin, kde se střetl s projíždějícím Jeepem Cherokee. Ihned po srážce z poškozeného vozidla utekl. Majiteli odcizeného a posléze i poničeného auta způsobil škodu ve výši třiceti tisíc korun a sobě svým jednáním uštědřil zkušenost v podobě spáchaného přečinu neoprávněného užívání cizí věci, za který může získat až dvouletý pobyt za mřížemi či vyslovení zákazu činnosti.
… klíčky v zapalování vybízejí k příležitostem, kterým někteří z nás nedokážou odolat, a proto pokusme se býti více obezřetní. Zmiňovanému riziku se dá předcházet i účinnými opatřeními, plynoucí z vlastního přístupu v rámci ochrany vlastního majetku.
 
Sveden příležitostí
 
DĚČÍN - Volně odložený mobilní telefon a nepřítomnost jeho majitele v místě odložení je velkou příležitostí pro ty slabší z nás, kteří nedokážou odolávat pokušení přisvojovat si věci, jež jim nepatří. Své slabosti podlehl šestadvacátého ledna letošního roku i čerstvě dospělý mladík z Děčína, který se čtvrt hodiny před druhou hodinou ranní zmocnil v děčínském Sport baru v Masné ulici odloženého mobilního telefonu. Majitele svým jednáním připravil během několika minut nejen o cenné kontakty, ale především o investici ve výši tří tisíc českých korun.  Osmnáctiletý nenechavec si v úterý pátého února vyslechl sdělení podezření ze spáchaného přečinu krádeže a jelikož už přešlápl, hrozí mu trest odnětím svobody o v délce d šesti měsíců až do tří let.
 
Erotika po telefonu
 
DĚČÍN - Připravil kamarádovi velmi nepříjemné překvapení. Zatímco majitel mobilního telefonu odpočíval v peřinách, vykutálený hostitel vzal bez hostova vědomí jeho telefonní aparát, ze kterého si zavolal na pár erotických linek. Vyúčtování znělo jasně – je nutno zaplatit fakturu za poskytnuté služby, vystavenou na částku sedmnácti tisíc čtyři sta korun. Kdo škodu zaplatí, je v tuto chvíli v jednání. Děčínští strážci zákona pracují na případu s ohledem na možné spáchání přečinu krádeže.
 
 
Děčín, 7. února 2013
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem