Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Od začátku roku přistihli policisté za volantem 150 řidičů pod vlivem alkoholu

DOMAŽLICKO – U tří řidičů bylo naměřeno více než 3 promile alkoholu v krvi.  

     Od počátku letošního roku do včerejšího dne policisté územního odboru Domažlice zaznamenali celkem 150 řidičů pod vlivem alkoholu, ve většině případů se jednalo o muže, pouze ve čtyřech případech řídily ženy řidičky pod vlivem alkoholických nápojů. V měsíci lednu to bylo 18 řidičů, v únoru 19, v březnu 29, v dubnu 32, v květnu 21, v červnu 23 a během prvních osmi červencových dní to bylo již 8 řidičů.
     Naposledy, a to v pondělí v půl jedenácté večer, řídil devatenáctiletý mladík osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 405 z obce Třebnice, po pozemních komunikacích přes obec Němčice, Mračnice, Meclov, Srby, Polžice, Horní Metelsko, Křakov, Semněvice, odtud po účelové komunikaci bez čísla na pozemní komunikaci II/193 a po této řídil uvedené osobní motorové vozidlo do obce Velký Malahov, kam přijel ve 23:00 hod. a odtud dále řídil uvedené osobní motorové vozidlo po pozemní komunikaci do obce Buková a odtud dále po pozemní komunikaci do obce Mezholezy, kde se na návsi s uvedeným vozidlem otočil kolem místní kapličky a pokračoval v řízení uvedeného osobního motorového vozidla zpět směrem na obec Buková, kde na polovině cesty mezi obcemi Mezholezy a Buková byl ve 23:25 hodin kontrolován hlídkou Obvodního oddělení Policie České republiky Horšovský Týn. Provedenou dechovou zkouškou byla u řidiče naměřena hladina 1.55 promile alkoholu v krvi, opakovanou dechovou zkouškou 1.62 promile alkoholu v krvi a třetí dechovou zkouškou 1.52 promile alkoholu v krvi. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Tento řidič byl již v lednu přistižen s 1,1 promile alkoholu v krvi za volantem.
     Od počátku letošního roku řidiči pod vlivem alkoholu zavinili celkem 19 dopravních nehod, v jednom případě se jednalo o ženu.
     Rekordmanem, co do nejvyšší hodnoty promile alkoholu v krvi, je dvaačtyřicetiletý muž, který byl zastaven a kontrolován při řízení motorového vozidla počátkem dubna v obci Horšov. Jeho dechová zkouška měla pozitivní výsledek 3,75 promile alkoholu v krvi. Rovněž na počátku dubna byl kontrolován třiačtyřicetiletý muž v obci Újezd – Pila, který "nadýchal" 3,39 promile alkoholu v krvi. Koncem května byl kontrolován osmačtyřicetiletý motocyklista, jehož dechová zkouška měla pozitivní výsledek 3,16 promile alkoholu v krvi.

por. Mgr. Dagmar Brožová
9. července 2014

vytisknout  e-mailem