Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odcizená auta mizela ve sběrně

Tříčlenný gang operoval na Jičínsku a Královéhradecku 

Jičínští kriminalisté odhalili v těchto dnech gang tří mladíků ve věku od 17 do 25 let
, kteří se soustředili na krádeže osobních vozidel Škoda Favorit a Škoda Forman. Auta, jejichž hodnota mnohdy nedosahovala ani pěti tisíc korun, převáželi do Vysokého Veselí, kde je patřičně upravené prodávali v místní sběrně druhotných surovin za 2 tisíce korun. Z vozidel vždy před prodejem odmontovali registrační značky a odstranili další identifikační znaky jako například VIN kódy.
 
Od konce srpna do začátku září tak odcizil v Jičíně, v Ostroměři, v Hořicích a v Hradci Králové 6 favoritů a 2 formany v celkové hodnotě 77 tisíc korun.
 
První krádeže se dopustili v noci na středu 31. srpna v Jičíně, kde na parkovišti v ulici Pod Koželuhy odcizili osobní vozidlo Škoda Favorit v hodnotě 7 tisíc korun. Policisté, kteří případ šetřili, pracovali i s verzí, že pachatel auto použil k rychlému přesun na jiné místo, kde ho odstavil. S přibývajícím počtem krádeží už ale bylo zřejmé, že odcizená vozidla končí buď na vrakovištích, nebo je pachatel prodává dalším zájemcům. Na základě provedeného šetření pak kriminalisté vozy našli v již zmiňované sběrně druhotných surovin, kde je také zajistili a následně předali majitelům.
 
Nejmladší z povedené trojice byl obviněn z provinění přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na 2,5 roku. Jeho dva kumpáni si vyslechli obvinění z přečinu krádeže a ohrožování výchovy dítěte. Jako dospělým hrozí daleko vyšší trest a to až na pět let nepodmíněně.

nprap. Hana Klečalová
8. září 2011 v 11:15

vytisknout  e-mailem