Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizená elektro kola

PRAHA VENKOV ZÁPAD – Zabezpečte si řádně své věci i na svých pozemcích. 

Policisté obvodního oddělení Libčice přijali oznámení o odcizení elektro kola, které se v dané době nacházelo na oploceném pozemku rodinného domu v obci Roztoky u Prahy. Neznámý pachatel v době od 23. dubna 2020 do následujícího dne vnikl na tento pozemek v ulici Třebízského a odcizil zde volně stojící elektrické jízdní kolo značky FIDO. Svým jednáním způsobil šestašedesátiletému majiteli škodu ve výši 15 000,-Kč.

Případ odcizeného jízdního elektro kola taktéž prošetřují policisté z obvodního oddělení Mníšek pod brdy. V tomto případě neznámý pachatel v průběhu pouhé půlhodiny dne 24. dubna 2020 v časovém rozmezí od 7.45 do 8.15 hodin odcizil z pozemku u rekreační chaty v obci Kytín, z volně přístupného neoploceného přístřešku uzamčené elektro kolo značky Apache Manitou, v černé barvě s namontovanými cyklo doplňky. Odcizením tohoto elektro kola vznikla třiasedmdesátiletému muži škoda 180 000,-Kč.

Policisté nyní v obou případech odcizených elektro kol pátrají po pachatelích, kteří jsou za své jednání podezřelí z trestného činu krádeže. Těchto skutků se dopustili v době nouzového stavu a hrozí jim max. trest odnětí svobody až na 8 let.

Policie vyzývá občany, kteří v inkriminovaných časech mohli zaznamenat v obci Roztoky u Prahy nebo v obci Kytín z okresu Praha západ, podezřelé osoby poblíž uváděných pozemků a nebo osoby pohybující se na elektro kolech nedaleko oznámených míst, kde k odcizení došlo. Informace k těmto osobám nebo odcizeným kolům poskytněte na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Všímavostí a podstatnými poznatky můžete pomoci při dopadení pachatelů.

Policisté upozorňují občany,  aby si i na svých pozemcích zabezpečili před krádeží svůj majetek, jako jsou například jízdní kola a koloběžky, zahradní nábytek, elektronika, zahradní náčiní, grily a jiné věci, a to i přestože je mají v prostorách za oplocením u svých rodinných domů na svém území. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem  pod uzamčením nebo upevněné, neboť drzost pachatelů nezná mezí a je nevyzpytatelná. Jedině preventivním zabezpečením může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
29. dubna 2020

vytisknout  e-mailem