Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizená jízdní kola

Krádeží jízdních kol začíná přibývat 

 

     Na území okresu Mělník se začínají množit případy krádeží jízdních kol. Policisté by touto cestou chtěli upozornit občany, aby ve zvýšené míře dbali na zajištění svých bicyklů a vzhledem k tomu, že k většině případů dochází v nebytových prostorech domů, aby také věnovali větší pozornost zajištění těchto prostor, zamykání vchodových dveří domů, nevpouštěli do domů cizí osoby a všímali si pohybu podezřelých osob ve svém okolí. S případnými poznatky k této i jiné trestné činnosti ve svém okolí se mohou občané obrátit na nejbližší oddělení PČR nebo na linku 158.

    Dva případy za všechny: Dne 6. dubna 2009 neznámý pachatel v Kralupech nad Vltavou, ulice Přemyslova vnikl bez užití násilí do nebytových prostor v suterénu domu  a zde odcizil horské jízdní kolo Author, které zde bylo uzamčeno lankovým zámkem k zábradlí schodiště. Způsobil tak jeho majiteli škodu ve výši 14 000,-Kč.

     Další kolo postrádá majitel z Mělníka, který zjistil, že v době od osmého do devátého dubna letošního roku neznámý pachatel nezjištěným způsobem bez použití násilí otevřel uzamčené vstupní dveře do domu na Mělníku, Palackého náměstí a zde z místnosti v přízemí domu odcizil horské jízdní kolo Author, čímž způsobil škodu ve výši 12 000,-Kč.

     Oba případy šetří policisté z místních oddělení jako podezření z trestného činu krádeže, ve druhém případě ještě navíc jako podezření z trestného činu porušování domovní svobody.


vytisknout  e-mailem