Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odcizená kola šla na export

NÁCHODSKO – Zabalená do fólie mířila na východ 

zajištěná kolaZajištěná kola/Foto Policie ČR
Náchodským kriminalistům se podařilo v těchto dnech objasnit sériovou trestnou činnost krádeží kol na Náchodsku. Další vyšetřování pak ukázalo, že obviněný muž a žena se činili nejen v Náchodě a okolí, ale tak na Hradecku, Chrudimsku a Pardubicku. Jejich předmětem zájmu byly zejména kolárny ve společných prostorech panelových a činžovních domů.  
 
V policejní síti uvízl 36letý muž a společně s ním i 40letá žena, oba z Hradce Králové, které kriminalisté viní, že minimálně od července 2014 do současnosti pilně navštěvovali sklepy, kolárny a společně prostory nájemníků, kde kradli jízdní kola. Na značkách příliš nezáleželo, ale vždy se jednalo o jízdní kolo v dobrém stavu a s dobrou výbavou. A proč? Odpověď byla prostá, bicykly totiž nekončily v zastavárnách, ale mířily export. Do současné doby policejní vyšetřovatelé dvojici viní z krádeží kol v hodnotě převyšující 134.000 korun. Kriminalistům se současně podařilo zajistit téměř desítku odcizených kol, většinu z nich zabalených do fólií a připravených k transportu dalším, nic netušícím budoucím cyklistům.
 
A jak se výtečníci dostávali do sklepů? Různě, v jejich výbavě nechyběla páčidla, kleště a další zlodějské pomůcky, jejich pomocí vylomili dveře nebo přeštípli zámek. Občas pomohly i odemčené dveře do společných prostor nebo nezamčený vchod do domu.
 
Policisté proti dvojici zahájili trestní stíhání pro přečiny krádeží vloupání ve spolupachatelství, proti muži pak i pro porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť byl již trestán za obdobnou činnost a na místech krádeží měl vysloven zákaz pobytu. Žena je dále vyšetřována na svobodě, muž si na výsledek vyšetřování počká v hradecké vazební věznici.
 
por. Mgr. Eva Prachařová,
25.11. 2014 v 9.00
 
Odkazy do noveho okna

kleště

kleště 

Detailní náhled

lankové zámky

lankové zámky 

Detailní náhled

lankovový zámek

přeštípnutý 

Detailní náhled

nářadí

nářadí 

Detailní náhled

zajištěná kola

zajištěná kola 

Detailní náhled

zajištěná kola

zajištěná kola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem