Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odcizená kreditka

Pátráme po totožnosti dvojice mužů v souvislosti s prošetřováním trestného činu. Neznáte je? 

 

Policisté z místního oddělení Wilsonovo nádraží pracují na objasnění případu, který se stal ve středu 30. října po osmé hodině večer. Kanadský turista tou dobou cestoval metrem ze stanice Hlavní nádraží směrem do centra. Ve stanici metra Muzeum vystoupil a pokračoval pěšky na Václavské náměstí, kde byl ubytován v jednom z tamních hotelů. Po několika minutách chůze zjistil, že mu neznámý pachatel při cestě metrem vytáhl z kapsy peněženku i s obsahem. Čtyřiaosmdesátiletý muž měl v portmonce nejen osobní doklady a platební karty, ale i vyšší finanční hotovost v zahraniční měně.

Policisté prošetřováním případu zjistili, že obě odcizené platební karty byly nedlouho po krádeži použity v prodejnách v centru metropole k úhradě nákupu v hodnotě několik stokorun. V souvislosti s případem tak pátráme po totožnosti osob, které jsou zachyceny na kamerovém záznamu. Pokud je poznáváte nebo víte, kde by se mohly zdržovat, kontaktujte linku tísňového volání 158.

Celková škoda, která poškozenému seniorovi vznikla, dosáhla bezmála tří desítek tisíc korun.

Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

por. Mgr. Jan Rybanský - 10. listopadu 2019

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem