Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizená peněženka s platební kartou

RAKOVNICKO - Zloděje přilákala volně položená peněženka v neuzavřené kabelce. 

Policisté z obvodního oddělení Rakovník nyní prošetřují případ trestných činů krádeže a neoprávněné užívání cizí věci, který se stal kolem šestnácté hodiny dne 4. října 2016 na autobusovém nádraží v Rakovníku.

Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti čtyřiceti osmileté ženy, která měla volně položenou peněženku ve své neuzavřené kabelce, kterou držela přes rameno. V nestřeženém okamžiku pachatel  tuto peněženku odcizil. Obsahem peněženky byly i doklady, platební karta, finanční hotovost a flash disk.

Pachatel svým jednáním způsobil ženě škodu ve výši necelých 2 000,-Kč.

Policisté nyní po podezřelém pachateli pátrají.

Policie opětovně upozorňuje občany, aby dbali i zvýšené opatrnosti svého majetku a vždy své věci měli dobře zabezpečeny pod uzavřením. Mobilní telefony, peněženky, doklady, klíče od vozidla a ostatní věci v kapse kalhot nebo bundy bez zajištění pod zipem, či knoflíkem a nebo volně odložené věci v kabelce, tašce, batohu bez uzamčení umí zloděj využít k obohacení ve svůj prospěch. Nemusí se jednat vždy o škodu vyššího rozsahu na místě činu, ale i pouze samotné odcizení dokladů může pachatel využít k další trestné činnosti. Následné vyřizování osobních dokladů na úřadech je pro většinu poškozených osob značnou ztrátou svého času.

Policisté neustále upozorňují občany, aby byli obezřetní a neponechávali své věci volně odložené. Opomenuté věci na nákupním vozíku, v regálech u zboží, na pokladně, v baru a nebo  na stole v restauračních zařízeních bez dohledu jsou vždy velkým lákadlem pro zloděje. V těchto případech jsou takto ponechané věci pro zloděje velmi snadnou kořistí.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

7. října 2016

 

vytisknout  e-mailem