Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizená zbraň z auta

KLADENSKO – Nenechávejte ve svém vozidle žádné cennosti. 

Známé dobré heslo „auto není trezor“ mluví za vše. Nechávat v autě cenné věci, doklady či cokoliv, o co nechcete přijít a navíc viditelně, je doslova pastva pro zloděje. O tom se přesvědčil 68letý muž.

Ten kontaktoval policii s tím, že se mu někdo vloupal do jeho vozidla, které měl zaparkované v Kamenných Žehrovicích a odcizil mu z něj zbraň s příslušenstvím.

Šetřením hlídka zjistila, že neznámý pachatel se dostal po rozbití okénka do vnitřních prostor auta, odkud si vzal kulovnici s puškohledem a termovizí a dále ještě jeden samostatný puškohled.

Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 230 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

Auto není trezor!
Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, doklady od vozidla, peníze či žádné jiné věci. Jakákoli z těchto věcí může pachatele nalákat.

Ani zavazadlový prostor není vhodný pro úschovu věcí
Nikde, zejména ne před obchodem, restaurací či třeba před budovou zaměstnání nedávejte do kufru cenné věci. Pachatelé si právě na takových místech své oběti vytipují.

Parkování
Nejbezpečnější parkování je v garáži nebo na hlídaném parkovišti. V ostatních případech parkujte na přehledných, veřejnosti přístupných a dobře osvětlených místech.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
20. června 2023

vytisknout  e-mailem