Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizené auto a přívěsný vozík

LOUNY - Kradlo se v Lounech i ve Stroupči... 

Policisté pátrají po vozidle, které zmizelo ze středy na čtvrtek z Lidické ulice v Lounech. Jednalo se o osobní automobil zn. Škoda Fabia, jehož hodnotu majitel vyčíslil na částku cca 70 000 Kč. Kromě krádeže motorového vozidla byl  v minulých dnech odcizen v obci Stroupeč na Žatecku také přívěsný vozík za osobní automobil. V tomto případě byla škoda odhadnuta na 5 000 Kč. Policisté obě události šetří jako trestné činy krádeže a po pachateli-ích pátrají.

U Libočan poškodil trafostanici

V minulých dnech zavítal na pozemek jedné firmy v Libočanech u Žatce dosud neznámý pachatel. V hledáčku jeho zájmu uvízla trafostanice, která byla připevněna na kovové konstrukci stožáru. Poté, co od ní přestříhal kabely, ji z konstrukce povalil na zem, odmontoval horní víko a z trafa odcizil měděné vinutí a instalaci. Svým jednáním způsobil poškozené společnosti škodu za sto tisíc korun.

Ani tři zákazy řízení nepomohly

Ve čtvrtek ráno kontrolovala hlídka dopravních policistů v postoloprtské Dvořákově ulici řidiče osobního automobilu zn. Ford Escort z Prahy. Zjistila, že 43letý muž za volantem kontrolovaného vozidla má vysloveny dokonce tři zákazy řízení. První dva Městským úřadem v Lounech na dobu 20 a 18 měsíců s nabytím právní moci 9. února a 30. března roku 2011, a ten třetí Magistrátem hlavního města Prahy na dobu 12 měsíců s nabytím právní moci dne 13. 5. 2011. Z tohoto důvodu mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Z letního cvičiště zmizely branky

Dosud neznámý zloděj kradl v minulých dnech v areálu letního cvičiště v lounské Rybalkově ulici. Na volně přístupném prostoru vnikl po překonání visacího zámku do drátěné ohrady a z té odcizil dvě branky na pozemní hokej. Svým jednáním tak způsobil škodu za 20 100 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Opět mizely kanálové kryty 

V Blažimi kradl v minulých dnech neznámý pachatel kanálové rošty. Tentokrát zmizely z areálu čističky odpadních vod, kde si poberta přisvojil sedm kulatých a jeden hranatý kanálový kryt. Zřejmě je ukradl v úmyslu je zpeněžit ve sběrných surovinách. Poškozené obci tak vznikla škoda za celkem 26 tisíc korun. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 10. června 2011

 

 

vytisknout  e-mailem