Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizené kabely prodával

LOUNY - Způsobil škodu přesahující 300 tisíc korun... 

V rukou policistů skončila dvojice mužů z Lounska ve věku 42 a 55 let, která v průběhu let 2009 - 2010 společně páchala hospodářskou trestnou činnost. Mladší z dvojice tehdy pracoval v jedné firmě v lounském okrese, kde měl volný přístup do skladů s metalickými kabely určenými pro rozvod internetu. Ty v uvedené době opakovaně kradl a prodával výrazně pod cenou svému staršímu komplici, který je dále užil ve své firmě pro podnikatelské účely. Přitom si byl moc dobře vědom, že muž nabízející mu uvedené zboží pracuje ve společnosti zabývající se výrobou datových a telekomunikačních propojovacích kabelů. Tímto způsobem odcizil již bývalý zaměstnanec v poškozené firmě přes 21 tisíc metrů metalického kabelu včetně dvou železných stojanů na odvíjení kabelů. Za prodej tohoto materiálu vyinkasoval kolem 27 000 Kč. Celková škoda, kterou však způsobil poškozené společnosti, činila 341 177 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil povedeného zaměstnance z trestného činu krádeže a jeho odběratele z trestného činu podílnictví. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim oběma až pětiletý trest odnětí svobody. 

Neplatí na děti

Z trestného činu zanedbání povinné výživy stíhá policejní komisař 28letého muže ze Žatce, který, s výjimkou několika měsíců, od listopadu roku 2008 do současné doby úmyslně neplatí výživné na svou nezletilou dceru, jak mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech. K rukám matky dítěte tak dluží 36 500 Kč. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Další, 39letý, dlužník nyní pobývá v Českých Budějovicích a matce žijící s dětmi v Lounech neplatí na dva syny. Výživné zanedbával jeden rok, od ledna 2010 do ledna letošního roku. Jeho dluh se za tu dobu vyšplhal na 30 tisíc korun. Rovněž jeho stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. 

Opilec řídil a boural

Totálně opilý řidič způsobil včera v Lounech dopravní nehodu a z místa ujel. K incidentu došlo kolem 15. hodiny, kdy jel s vozidlem zn. Renault Megane Scenic Fügnerovou ulicí směrem do ulice Poděbradova a chtěl zaparkovat před jedním domem. Nezvládl však řízení a přední částí vozu narazil do zadní části zde zaparkovaného osobního automobilu zn. Ford Ka. Poté z místa nehody ujel a zaparkoval na blízkém Tyršově náměstí. Policisté, kteří jej následně zajistili, provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Nejprve mu naměřili 3, 84 promile alkoholu v dechu a  následně 3, 90 promile. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 9. června 2011 

 

vytisknout  e-mailem