Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizené nářadí vráceno v den loupání poškozenému

MŘ Ostrava - „Horká bahenní stopa“ dovedla kriminalisty až do cíle 

Ve středu 12. dubna 2023 v ranních hodinách operační důstojník na tísňové lince 158 přijal oznámení o krádeži nářadí a stavebního kolečka z neobydleného domu v Moravské Ostravě. Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Přívoz, kriminalisté, ale také kriminalistický technik vyrazili na místo činu. Už při samotném příjezdu viděli, že se jedná o starší dům, na kterém se provádí rekonstrukce. Samotný terén domu byl také díky vlivu počasí rozblácen, což možná dopomohlo k rychlejšímu dopadení pachatele. Jak sám oznamovatel uvedl, z domu bylo odcizeno stavební kolečko, bourací kladiva a ruční elektrické míchadlo.

Při pátrání po možném pachateli se kriminalisté z Ostravy-Přívozu vydali po „horké“ bahenní stopě, která je dovedla do nedaleké ubytovny poblíž inkriminovaného místa. Stopa vedla až na chodbu ubytovny, kde bylo mezi byty nalezeno právě odcizené stavební kolečko. Od tohoto vedly další zablácené stopy do vyšších pater domu až před dveře jednoho z bytů. Už po otevření dveří muži zákona viděli odcizené nářadí na zemi v předsíni. Podnájemník bytu uvedl, že ho v brzkých ranních hodinách navštívil kamarád, který měl s sebou i nářadí, a požádal ho o možnost přespání. Slova muže se během chvilky kriminalistům potvrdila. Do chodby přišel 41letý muž, který doznal, že nářadí skutečně odcizil.

Od samotného oznámení krádeže kriminalisté zadrželi do dvou hodin podezřelou osobu. Odcizené věci tak mohly být ještě v den krádeže vráceny zpět poškozenému. Komisař 7. oddělení obecné kriminality Ostrava ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření 41letému muži ze spáchání přečinu krádeže. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení. V rejstříku trestu má jedenáct záznamů především majetkového charakteru.

dne 17. dubna 2023

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem