Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizené peníze schoval do ponožky

Frýdek-Místek - policistům však neunikl. 

Před půl rokem byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu, přesto se měl dopustit další trestné činnosti. Po jejím spáchání byl však do 15 minut od oznámení zadržen policisty speciální pořádkové jednotky.

V úterý 21. května 2024 v odpoledních hodinách přijali policisté oznámení o krádeži číšnického „fleku“ v jednom z restauračních zařízení ve Frýdku-Místku. Na relaci ve vysílačce okamžitě zareagovali také kolegové ze speciální pořádkové jednotky. Na místě se spojili s oznamovatelkou, která uvedla, že jí neznámý muž odcizil číšnickou peněženku, kterou nechala za barem. V té se mělo nacházet téměř 7 tisíc korun. Když za mužem vyběhla ven, měl jí tuto peněženku vrátit, ale pouze s částí finanční hotovosti. Dále jim sdělila popis pachatele a směr jeho útěku.

Strážci zákona začali propátrávat okolí, kdy nedaleko nalezli 31letého muže odpovídajícího popisu, který se ukrýval v lesním porostu. Když k němu policisté přistoupili, uvedl jim, že udělal „strašnou blbost“ s tím, že v restauraci odcizil peněženku. Následně byl hlídkou zadržen a předán kolegům z obvodního oddělení Frýdek-Místek k dalším úkonům.

Těm pak na služebně sdělil, že před tím, než vrátil servírce peněženku, stihl z ní vytáhnout nějaké bankovky, které uschoval do ponožky. Tu poté ukryl opodál za stromem. K danému místu nasměroval policisty, kteří zde opravdu nalezli ponožku s finanční hotovostí ve výši 2 400 korun. Peníze tak mohly být následně vráceny zpět do rukou majitelce. Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. U výslechu se ke skutku doznal s tím, že potřeboval peníze. Na rozhodnutí o vině a trestu si nyní počká ve vazební věznici, jelikož soudce akceptoval návrh na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Buďte na své věci obezřetní také v restauračních zařízeních a nenechávejte je bez dozoru. Chmatákům stačí jen krátká chvíle vaší nepozornosti k tomu, aby se zmocnili vašich cenností a mnohdy i dokladů.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
24. května 2024

vytisknout  e-mailem