Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odcizené umělecké předměty

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požádal o následující informace:

Tímto bych Vás chtěl požádat o poskytnutí doplňující informace týkající se systému PSEUD.
 přípise ze dne 2. října 2018 jste uvedl, že systém PSEUD je veřejnosti zpřístupněn od roku 2000 – 2001. Rovněž je mi známo, že v roce 2009 byla spuštěna nová podoba tohoto systému.

Prosím Vás tedy o sdělení, v jaké podobě byl původní systém (tzn. v letech 2000 – 2001 po svém spuštění) přístupný veřejnosti? V zásadě se mi jedná o to, jakým způsobem mohl běžný uživatel odcizený umělecký předmět vyhledat. Bylo tomu stejně jako dnes - zadáním jména autora či názvu s tím, že následně systém zobrazil fotografii odcizeného předmětu?

Policie České republiky poskytla žadateli následující informace:

Jak již bylo v předešlé odpovědi sděleno, byl v r. 2000 stejně jako v r. 2001 způsob vyhledávání v internetové verzi PSEUD obdobný, jako je tomu u současné verze. Nástroje, které byly pro vyhledávání využívány, umožňovaly najít hledané artefakty dle příslušných požadavků. Znamená to, že například po zadání jména autora, popisu předmětu s příslušnými markanty, se obdobně jako je tomu v současnosti, objevily fotografie většinou několika předmětů. Poté si zadávající porovnal jím hledanou věc s těmi, které se v systému nacházely. Lišilo se pouze grafické uspořádání obou systémů, avšak na lustraci uměleckých předmětů to nemělo žádný vliv.  

pplk. JUDr. Lucie Žárská, 26. 6. 2019

vytisknout  e-mailem