Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Odcizeného vozu si dlouho neužil

Tábor – Dírná – Rychlá policejní práce. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po páté hodině odpolední včerejšího dne přijali policisté oznámení o odcizení osobního vozidla tovární značky Suzuki Vitara. To stálo zaparkované v uzavřené stodole jednoho z domů v obci Dírná. Následným šetřením místně příslušní soběslavští policisté zjistili, že pohyb vozu byl zaznamenán ve směru na Jindřichohradecko. Na základě dalších poznatků pak ustanovili i důvodně podezřelého místního mladého muže, který se automobilu mohl zmocnit. Okamžitě vyhlášené pátrání přineslo záhy další informace. Díky dobré spolupráci s občany byl výskyt vozidla i podezřelého muže zaznamenám v Českých Velenicích. Následným zákrokem policistů místně příslušného OOP Suchdol nad Lužnicí byl vůz zajištěn a podezřelý muž zadržen. Ten se k činu doznal. Krátce před osmou hodinou večerní tak mohli policisté pátrání odvolat.
Případ si od suchdolských a soběslavských policistů převzali táborští kriminalisté. Ti zadrženého muže (23), který má s porušováním zákona již své bohaté zkušenosti, obvinili hned ze tří trestných činů, a to přečinů porušování domovní svobody, neoprávněného užívání cizí věci a navíc i maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť mladík měl rozhodnutím jindřichohradeckého soudu uložen trest, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, a to až do listopadu roku 2019. Čeká jej tak soud, kde si může vyslechnout až trest odnětí svobody na dobu až tří let.
Automobil bude po nezbytných úkonech vrácen zpět svému majiteli. Nejen pro něj budiž ponaučením, že nechávat ve vozidle, byť v uzavřeném prostoru, klíčky v zapalování a doklady od vozidla, je „lehkovážné“.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
12. května 2015 
 

vytisknout  e-mailem