Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Odcizení elektronářadí

BABYLON – Zloděj se vloupal do nákladního vozidla a ukradl kufry s nářadím a úhlovou brusku. Škoda na odcizených věcech a poškozeném vozidle byla vyčíslena na 42 tisíc korun.  

     Policisté z obvodního oddělení v Domažlicích pátrají po dosud neznámém pachateli, který kradl v obci Babylon. V noci ze čtvrtka na pátek minulý týden rozbil skleněnou výplň dveří u nákladního vozidla tovární značky Citroen a vnikl do vozidla. Ukradl z něj dva kufry s nářadím a úhlovou brusku, čímž způsobil firmě škodu ve výši 40 tisíc korun na odcizených věcech a 2 tisíce korun na rozbitém okně vozidla. Policisté společně s kriminalisty ohledali místo činu a zajistili kriminalistické stopy. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
     V souvislosti s tímto případem znovu apelujeme na řemeslníky, aby pokud možno nenechávali drahé přístroje ve vozidlech. Nebo aby měli veškeré cenné nářadí uložené v uzamykatelném boxu pevně připevněném k vozidlu tak, aby měl zloděj co nejvíce ztížené podmínky v případě, že se do vozidla dostane a bude se chtít převáženého nářadí zmocnit. Dále doporučujeme majitelům vozidel parkovat své vozy tak, aby případným krádežím co nejvíce zamezili. Menší možnost napadení představuje automobil zaparkovaný v garáži, na hlídaném parkovišti, v oploceném prostoru či na místech, která jsou pokryta kamerovým systémem.

por. Mgr. Dagmar Brožová
8. prosince 2014

vytisknout  e-mailem