Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizení finanční hotovosti

Příliš drahá pomoc s nákupem  

V těchto dnech zatím neznámá žena ochotně pomohla pětaosmdesátileté ženě z Chebu s taškami s nákupem. Žena na oplátku pomocnici pozvala do svého bytu na čaj. Když žena připravovala čaj, pachatelka mezitím využila příležitosti a z ložnice jí odcizila finanční hotovost ve výši 305 tisíc korun. Poté s poškozenou ženou čaj vypila, rozloučila se a z bytu odešla. Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Po neznámé pachatelce pátrají a v případě jejího dopadení a prokázání viny jí hrozí až pět let za mřížemi.

Prevence pro seniory:
Vynalézavost a drzost podvodníků nezná mezí, smutnou realitou ovšem je, že se zaměřují především na seniory. Podvodníci operují na celém území České republiky, často se přesunují a páchají trestnou činnost jak jednotlivě, tak i ve skupinách. Podvodníci se často představují jako výběrčí, elektromontéři, pracovníci sociálního zabezpečení, pracovníci pojišťoven, spolupracovníci příbuzných, podomní prodejci, zástupci firem, případě Vás osloví s tím, že jste se stal vítězem soutěže a vyhráváte hlavní cenu v hodnotě několika desítek tisíc. V bytě pak využijí chvilkové nepozornosti a okradou Vás. Často také podvodníci útočí na city a vybírají peníze na hospic, domov dětí apod.
 

  • Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu, i když Vám chce ochotně pomoci.
  • Ochota „pomocníka“ může být jen záminkou k tomu, aby se dostal do vašeho bytu a tam vás okradl třeba i za použití násilí.
  • Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům.
  • Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást jinak.


     

vytisknout  e-mailem