Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Odcizený kamion vypátrán

Tábor - Majetek ve výši přes 2 500 000 korun je zpět. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Tiskovým servisem ze dne 2. května 2012 jste byli informováni o odcizení nákladního tahače tovární značky Scania s připojeným návěsem tovární značky Schwarzmuller. Ten zmizel i s nákladem 21 palet rolí plastových roštů z parkovacího místa ve Stránského ulici na Blanickém předměstí v Táboře. Hodnota soupravy, včetně nákladu, byla stanovena na částku 2 527 500 korun.
Na případu začali okamžitě pracovat táborští kriminalisté, specialisté na autokriminalitu. Díky spolupráci se zaměstnanci poškozené firmy získali policisté informaci, že kamion během několika hodin opustil území naší republiky a pohybuje se po území Polska. V rámci mezinárodní policejní spolupráce navázali táborští kriminalisté kontakt s polskými kolegy, kterým se podařilo kamion vypátrat a následně i zajistit, a to včetně nákladu, nedaleko od Varšavy. Po nezbytných policejních úkonech na území Polska i České republiky si firma mohla svůj kamion převzít v závěru tohoto týdne zpět.
Veškeré informace, které táborští kriminalisté zjistili v rámci svého šetření k podezřelým osobám, které se různou měrou na odcizení kamionu mohly podílet, předali jak polským kolegům, tak českým kriminalistům speciálních útvarů, kteří na této problematice nadále pracují.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
13. května 2012
 
 

 

 

vytisknout  e-mailem