Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizeným autem

NOVOJIĆÍNSKO-naboural do policejního vozu 

Z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek a neoprávněného užívání cizí věci je podezřelý 30letý muž, který odcizeným automobilem naboural do policejního vozidla.
 
Když procházel opilý zloděj v sobotu 7.3.2015 kolem 18 hodiny kolem otevřeného areálu firmy v Příboře, upoutal jeho pozornost zaparkovaný dodávkový automobil Citroen Jumper. Do auta nasedl, nastartoval jej a při couvání uvnitř firmy naboural další zaparkované auto. Po ujetí několika stovek metrů nezvládl řízení a v Klokočově sjel do příkopu, kde narazil do stromu. S poškozeným autem pokračoval dále na Skotnici. Tam si jej všimla policejní hlídka ve služebním vozidle, která se jej snažila zastavit. Řidič však na znamení k zastavení nereagoval a pokračoval v jízdě. Po ujetí několika stovek metrů byl nucen z důvodu poruchy auta zastavit. Policisté jej dostihli, a když se ho snažili z auta dostat ven, zařadil zpátečku a naboural do policejního automobilu. Následně s použitím donucovacích prostředků opilého řidiče z auta dostali ven a zadrželi.
Několikrát trestně stíhaný 30letý muž přiznal krádež auta, způsobené havárie i to že řídil opilý, aniž by vlastnil řidičské oprávnění. Noc přečkal na protialkoholní záchytné stanici, s tím, že následujícího dne měl sdělené obvinění s podezřením ze spáchání několika přečinů.
 
Na odcizeném automobilu způsobil 100 tisícovou škodu a na policejním autě škodu ve výši 50 tisíc. Dechová zkouška vykázala hodnotu převyšující 2 promile alkoholu v krvi.
 
Nový Jičín. 9.březen 2015
 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař /skupina tisku a prevence/ Nový Jičín

vytisknout  e-mailem