Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Odcizeným vozidlem poškodil stromy a vozidlo následně zapálil

BRNIŠTĚ - VELKÝ GRUNOV - V době od 10. do 21. října porazil neznámý pachatel v obci Velký Grunov na Českolipsku kradeným vozidlem Škoda Octavia combi cca 29 stromů japonského topolu. Následně vozidlo uvnitř porostu zapálil. 

Policisté z Obvodního oddělení ve Stráži pod Ralskem se v současné době zabývají případem poškození osobního motorového vozidla a stromů ve Velkém Grunově na Českolipsku. V době od 10. do 21. října porazil a poškodil neznámý pachatel vozidlem Škoda Octavia combi cca 29 stromů japonského topolu vysázených na louce. Jedná se o rychle rostoucí dřevinu. Uvnitř porostu dále uvedené vozidlo zapálil, kdy vozidlo následně shořelo a zároveň i tak vysazené dřeviny.

Policisté na místě provedli ohledání místa požáru i poškozeného vozidla a zjistili, že se jedná o vozidlo, které bylo dne 1. října letošního roku odcizeno v České Lípě. Na poškozeném vozidle a shořelých stromech vznikla škoda za téměř 120 tisíc korun. Poškozené vozidlo nechali policsté z místa odtáhnout odtahovou službou.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Poškození cizí věci", za který pachateli hrozí jednoletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
22. října 2013

Odkazy do noveho okna

Velký Grunov

Velký Grunov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem