Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil 192 tisíc

Další útočník domácího násilí vykázán, Loupežené přepadení 

Z domu vzal 192 tisíc Kč
Bruntálští policisté šetří nyní krádež peněz z rodinného domu v Moravskoslezkém Kočově. Dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti majitelů domu a v odpoledních hodinách dne 1.8.2009 vnikl bez zjevného násilí dovnitř. Vše prohledal a v obývacím pokoji vypáčil dvířka sekretáře. Odcizil finanční hotovost v celkové výši 192 tisíc Kč. Nic jiného už nevzal a odešel.
  
Odnesl alkohol a cigarety
V době od 1. do 2.8.2009 v Bruntále na ulici Nádražní neznámý pachatel vyhnul kovovou mříž před dveřmi prodejny tiskovin a rozbil skleněnou výplň dveří. Dostal se dovnitř a odcizil různý alkohol(vodku, režnou, rum, krabicové víno) a cigarety různých značek. Předběžná škoda činí přes 8 500 Kč na zboží a 1 500 Kč poškozením dveří a mříže.
  
Poškození čelního skla autobusu
Doposud neznámý pachatel poškodil v době od 31.7. do 2.8.209 čelní sklo odstaveného autobusu SOR v Rudné pod Pradědem. Ve spodní části vznikly praskliny, které se rozprostřely po celé ploše skla. Způsobená škoda činí 35 tisíc Kč.
  
Odcizená nafta
Krádež nafty z odstaveného nákladního vozidla na ulici Nádražní v Krnově šetří nyní krnovští policisté. Dosud neznámý pachatel odstranil v době od 31.7. do 2.8.2009 vypouštěcí šroub nádrže a odcizil 300 litrů nafty. Způsobená škoda činí cca 8 300 Kč.
  
Jel pod vlivem a havaroval
Ve 14,15 hodin dne 2.8.2009 z obce Svobodné Heřmanice na Staré Heřmínovy jel 40letý muž s vozidlem Volkswagen. Zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti profilu komunikace, dostal po projetí levotočivé zatáčky smyk. Ten nezvládl a vyjel mimo vozovku do silničního příkopu. Zde byl nárazem odhozen, převrátil se přes střechu a zůstal stát ve středu silnice. Ke zranění nedošlo. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,02 promile, po patnácti minutách 1,97 a při další zkoušce již 1,92 promile. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. a je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Další vloupání do odstaveného vozidla
Policistům z Krnova v neděli 2.8.2009 oznámila 28letá žena, že ve Svobodných Heřmanicích se jí neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla. Vypáčil na octávce zámek dveří od spolujezdce a z odkládacího prostoru palubní desky vzal peněženku s finanční hotovostí 2 tisíce Kč, platební karty, doklady a další věci v hodnotě 2 500 Kč. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 6 tisíc Kč. Případ policisté zadokumentovali a postoupili dle místní příslušnosti kolegům do Horního Benešova.
 
Další útočník domácího násilí vykázán
V průběhu týdne policisté šetřili již druhý případ domácího násilí a vykázali útočníka z domu na deset dní. V letošním roce se jedná již o jedenáctý případ.
Tentokrát na Krnovsku v sobotu 1.8.2009 52letý muž ve večerních hodinách vyhrožoval zabitím své bývalé manželce. Po předchozí rozepři odešel do kuchyně se slovy“ teď sis podepsala ortel smrti“, vzal ze šuplíku sekáček na maso a hodil ho po ženě. Ta uskočila a proběhla ke dveřím a následně z bytu k sousedce. Přivolaní policisté muže zadrželi a případ vzhledem ke znakům vyhodnotili jako domácí násilí. Agresora vykázali na deset dní z obydlí. Policejní komisař SKPV zahájil následujícího dne jeho trestní stíhání z pokusu trestného činu ublížení na zdraví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.
 
Loupežné přepadení v Krnově
Krátce po půlnoci dne 1.8.2009 v Krnově na ulici Tyršova dostihli tři pachatelé 54letého muže. Úderem pěstí do obličeje poškozeného napadli a povalili na zem, kde ho ještě kopali. Prohledali mu kapsy a odcizili finanční hotovost ve výši 1 200 Kč, mobilní telefon a tašku. Následně utekli na ulici Svatováclavskou a Náměstí Míru. Muž utrpěl zranění a byl hospitalizován v krnovské nemocnici. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč.
Popis pachatelů:
mladíci ve věku kolem 15 let, tmavší barvy pleti a štíhlé postavy. Dva byli vysocí 165 až 170 cm, třetí byl vyšší až kolem 175-180 cm. Na sobě měl jeden šedou mikinu , tmavé kalhoty, druhý mikinu šedožluté barvy a třetí měl mikinu s červeným vzorem na zádech.
  
Narazila do reklamní tabule
Ve 12,15 hodin v sobotu 1.8.2009 mezi obcí Rýmařov a Malá Štáhle jela 34letá žena s vozidlem Nissan Maxima. Na rovném úseku komunikace najela pravými koly za okraj vozovky a nezvládla řízení. Vyjela mimo silnici, kde narazila do stojanu reklamní tabule, který urazila. Způsobila si lehké zranění. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.
 
Přiznal, že vypil pivo a slivovici
V Malé Morávce u hasičské zbrojnice v neděli 2.8.2009 ráno kontrolovali dopravní policisté 57letého muže. Jel s toyotou a při dechové zkoušce mu naměřili 0,40 promile alkoholu. Muž přiznal, že předchozího večera vypil tři piva a čtyři odměrky slivovice. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
  
                                                                                             
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem