Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizil čidlo

LITOMĚŘICE - Ohrozil provoz na železnici; Nefunkční závory; Vandal škodil 

Neznámý pachatel v pátek demontoval čidlo na železnici u obce Hrobce. Jednalo se o spadové čidlo, které zajišťuje vyhřívání výhybek v případě sněžení či jiných nepříznivých klimatických podmínek. Demontáží tohoto čidla ohrozil provoz na železnici. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli trest odnětí svobody až na 6 let.
 

Nefunkční závory
Páteční den prošetřovali policisté kuriózní případ na železničním přejezdu u obce Horní Řepčice. Neznámá osoba odstranila jistící závlačky ze závor zřejmě proto, aby je mohla nadzvednout a projet přes přejezd vozidlem. Závlačky ponechala na místě, svým jednáním však ohrozila projíždějící vlak. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Neznámému přestupci hrozí v případě dopadení finanční postih.
 

Vandal škodil
Na konci uplynulého týdne zaznamenali lovosičtí policisté dva případy vandalství. Neznámý vandal za použití různých sprejů a barev upravil vzhled domů v ulici Kostelní a také podchodu v ulici Dlouhá v Lovosicích. Celková škoda je odhadnuta na 47 tisíc korun. Za svou tvořivost bude po zásluze odměněn podle trestního zákoníku. Za přečin poškození cizí věci mu v případě dopadení hrozí až roční vězení.
 

Krádež vozidla
Ze čtvrtka na pátek byl v litoměřické Nezvalově ulici odcizen zaparkovaný osobní vůz značky Škoda Fabia bílé barvy. Automobil zmizel před domem, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 

Okradena při zábavě
Sobotní zábava v jedné z litoměřických restaurací skončila pro mladou ženu nepříjemnou zkušeností. Přišla o peněženku s osobními doklady a platební kartou. Neznámý lapka využil její nepozornosti a peněženku si přivlastnil z volně odložené kabelky. Škoda je vyčíslena na 400 korun. Pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku po neznámém pachateli pátrají litoměřičtí policisté.
 

25. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem