Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil kabel ze železniční tratě

Došlo k zastavení provozu na téměř 45 minut...  

 
     Neznámý pachatel odcizil ze železniční tratě několik desítek metrů zabezpečovacího kabelu. Ohrozil tak bezpečnost provozu.
     K události došlo pátek kolem 22.20 hodin v úseku železniční tratě mezi železničními stanicemi Ostrava-Vítkovice a Polanka nad Odrou. Pachatel poškodil a vyřadil z provozu zabezpečovací zařízení tím způsobem, že odcizil téměř 40 metrů zabezpečovacího kabelu sloužícího k napájení, kontrolu a přestavování výhybek. Jedná se o dvojkolejnou trať v úseku určeném ke křížení vlaků osobní i nákladní dopravy (odbočka Odra). Pachatel svým jednání ohrozil bezpečnost provozu. Na téměř 45 minut – do doby provizorního zabezpečení a svedení dopravy na jednu kolej - tak musela být v uvedeném úseku zastavena veškerá železniční doprava.
 
     Pachatel je podezřelý z trestných činů poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení a krádeže. Poškozením zařízení a odcizením kabelu způsobil předběžnou škodu 5 000 korun. Případ byl oznámen policistům oddělení železniční policie a doprovodů vlaků správy Severomoravského kraje.
 
 
Krádež traf
 
     Včera, v neděli 28. září, krátce po druhé hodině ranní přijali policisté oddělení železniční policie a doprovodů vlaků správy Severomoravského kraje oznámení o krádeži traf na železniční trati. Neznámý pachatel odcizil v přesně nezjištěné době od 20. září do doby nahlášení v úseku železniční tratě odbočka Odra v Ostravě-Vítkovicích 10 kusů skříní ohřevu výměn a několik kusů traf. Poškozená společnost vyčíslila škodu na 150 000 korun. Neznámý je podezřelý z trestného činu krádeže.
 
 
   
                                                                                                         por. Mgr. Soňa Štětínská
 
Kontakt: por. Mgr. Soňa Štětínská
                komisař preventivně informační skupiny  
    Telefon: 974 721 208
    E-mail: pcrssmov@mvcr.cz
 
 
                                                                                             
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem