Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil kabelky z vozidel a mobil v elektru

CHEBSKO – Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 21letého muže z Mariánských Lázní pro podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. V noci z 24. 1. na 25. 1. 2014 v Mariánských Lázních na ulici Kollárova měl obviněný muž rozbít kamenem skleněnou výplň okna levých zadních dveří zde zaparkovaného vozidla značky Škoda a ze zadního sedadla odcizit dámskou kabelku společně s peněženkou, osobními doklady, svetrem, šálou, flash diskem, sluchátky, s drogerií a svazkem klíčů, čímž způsobil poškozené ženě škodu předběžně odhadnutou na částku necelých 3 000 korun. Poškozením vozidla způsobil škodu majiteli vozidla předběžně odhadnutou na částku necelých 600 korun.
 
Ve stejnou dobu na stejném parkovišti měl stejným způsobem poškodit další zde zaparkované vozidlo značky Volkswagen a ze zadního prostoru odcizit dámskou kabelku, která byla zavěšená na sedadle řidiče. Společně s kabelkou měl odcizit věci, které byly uvnitř. Jednalo se o peněženku, osobní doklady, svazek klíčů, klíče k vozidlu značky Opel a mobilní telefon. Tímto jednáním na odcizených věcech poškozené majitelce způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 5 000 korun a na rozbité výplni okna majiteli vozidla necelých 700 korun.
 
V dalším případě měl dne 17. 2. 2014 v odpoledních hodinách v Mariánských Lázních v místní prodejně elektra, z přihrádky stolku odcizit položený mobilní telefon v hodnotě necelých 3 000 korun, který byl zákazníkem dán do reklamace.
 
V případě prokázání viny hrozí obviněnému až tříletý trest odnětí svobody. Během dnešního dne podají kriminalisté podnět státnímu zástupci  k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.
 
prap. Kateřina Krejčí
nprap. Zuzana Týřová
19. 2. 2014

vytisknout  e-mailem