Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizil kartu, vybral peníze

LOUNY - Poškozená přišla o 16 tisíc korun... 

Policisté opět šetří případ, kdy se pachatel nezákonně obohatil prostřednicvím odcizené platební karty. V tomto případě k prostředku, který mu napomohl k penězům, přišel v neuzamčené šatně jedné zubní ordinace v Lounech. Tam odcizil poškozené zaměstnankyni peněženku nejen s finančním obnosem 2 tisíc korun, ale i s platební kartou. Pomocí jí pak na neznámém místě provedl z účtu poškozené dva výběry v celkové hodnotě 14 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a trestného činu neoprávněného držení platební karty.

Ve vyšetřování silvestrovské nehody padlo obvinění

Hned první minuty letošního roku se v Žatci na ulici Obránců Míru odehrála dopravní nehoda, kde svou roli sehrál alkohol. Pětadvacetiletá řidička osobního vozu zn. Opel Corsa usedla podnapilá za volant a na přímém úseku vozovky, ve směru od náměstí Svobody ke Kruhovému náměstí, porazila přední částí vozidla dva chodce (muže) ve věku 32 a 35 let. Oba naštěstí při nehodě utrpěli jen lehčí zranění a z místa nehody byli převezeni do nemocnice, kde jim byl kromě jiných vyšetření proveden i odběr krve na případné zjištění alkoholu. Metodou plynové chromatografie byla následně zjištěna hladina ethanolu v krvi u jednoho z chodců 0, 95 a u druhého 1, 29 g/kg. Řidičce policisté naměřili provedenou dechovou zkouškou na místě dopravní nehody nejprve 1, 34 a cca po půlhodině 1, 18 promile alkoholu v dechu. Policisté ihned ve věci zahájili úkony trestního řízení a v těchto dnech uvedenou řidičku obvinili pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky ve druhém odstavci, který zahrnuje i ublížení na zdraví při dopravní nehodě a ukládá trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Ze školní jídelny zmizely konzervy

Krádež konzervovaných potravin, dětských přesnídávek a dalších věcí, které zmizely z objektu skladu školní jídelny a kuchyně v Kryrech , šetří tamní policisté. Neznámý pachatel se do objektu vloupal z úterý na středu a svým činem tak způsobil škodu za 6 000 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže.

Vypáčili automaty, odcizili peníze

Dva mladíky ve věku 20 a 25 let z Prahy a Lounska obvinil policejní komisař z trestného činu krádeže. Oba v minulých dnech, v nočních hodinách, vnikli do předsálí jedné restaurace v Postoloprtech a vypáčili tam kasičky u třech hracích automatů. Z nich poté odcizili dosud neupřesněnou finanční hotovost a dále si přisvojili několik krabiček cigaret různých značek. Předběžně byla celková škoda odhadnuta na bezmála 4 000 Kč. Dvojici mladíků stíhá komisař na svobodě.

Louny, 18. února 2010

vytisknout  e-mailem