Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil peníze i šperky

ÚO Bruntál - úhyn ryb, agresivita pod vlivem alkoholu a jiné 

Agresivita pod vlivem alkoholu
Policisté museli v průběhu soboty 4.6.2011 řešit hned několik případů agresivního chování pod vlivem alkoholu.
V Osoblaze měl 42letý muž v podnapilém stavu urážet a slovně napadat bývalou manželku. Odmítal po návštěvě jejich dětí opustit byt a snažil se ženu i fyzicky napadnout. Po odchodu kopal do dveří. Přivolaní policisté agresivního muže zajistili. Naměřili mu 1,57 promile a muž skončil na záchytné stanici v Opavě.
V Bruntále řádil 36letý muž v bytě u rodičů. Měl zde udeřit pěstí do obličeje svou přítelkyni a pak se ještě fyzicky napadnout vzájemně se svým bratrem. Po příjezdu policistů na místo byl muž stále agresivní. Za použití donucovacích prostředků ho policisté zajistili. V dechu mu naměřili 1,18 promile alkoholu. Skončil v policejní cele.
Oba jsou podezřelí z přestupku proti občanskému soužití
 
V herně odcizil dvě krabičky cigaret
V neděli 5.6.2011 krnovští policisté sdělili podezření 22letému muži z přečinu krádeže. Je mu kladeno za vinu, že dne 2.5.2011 v Krnově v herně na ulici Revoluční měl odcizit dvě krabičky cigaret v hodnotě 144 Kč. Svého jednání se dopustil i přes skutečnost, že byl v roce 2010 odsouzen za majetkovou trestnou činnost. 
 
Do stánku si přišel pro DVD
Vloupání do novinového stánku šetří bruntálští policisté. V neděli 5.6.2011 v ranních hodinách v Bruntále na ulici Jesenická prozatím nezjištěný pachatel rozbil výplň výlohy a odcizil 25 různých DVD nosičů. Způsobená škoda činí přes 6 500 Kč.
 
Odcizil peníze i zlaté šperky
Noční doby využil dne 5.6.2011 dosud neznámý pachatel, který bez použití násilí vnikl do domu v Krnově na ulici Dolní. Zde odcizil finanční hotovost 35 tisíc Kč a různé zlaté šperky v hodnotě 145 tisíc Kč. Případ šetří OOP Krnov.
 
Úhyn ryb v řece Opavice
V pátek 3.6.2011 došlo v řece Opavice ve Městě Albrechticích z dosud nezjištěným příčin k úhynu ryb. V úseku 500 metrů od ulice Nábřežní až po ulici Osvobození uhynula veškerá rybí populace. Na místě šetření byl přítomen i pracovník odboru životního prostředí, která provedl odběr vzorků vody a uhynulých ryb za účelem rozboru a zjištění příčin. Albrechtičtí policisté šetří událost ve spolupráci s odborem životního prostředí. Škoda prozatím nebyla vyčíslena.
 
Peněženku a ani tašku již majitelé nenašli
Policisté v průběhu víkendu šetřili hned dva případy neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V Bruntále si pachatel ponechal nalezenou peněženku i s platební kartou a v Olomouci odcizil odloženou příruční tašku z kliky na toaletě obchodního domu.
            Dne 5.6.2011 ztratila 41letá žena na ulici Nádražní v Bruntále při cestě z nákupu peněženku, kterou měla v igelitové tašce. V ní byla finanční hotovost 2 tisíce, doklady a platební karta. I když ji majitelka ihned po zjištění hledala a prošla cestu z obchodu domů, již ji nenalezla.
            V neděli 5.6.2011 rýmařovským policistům oznámil 24letý muž, že v Olomouci v obchodním domě mu pachatel odcizil příruční tašku, kterou si nechal pověšenou na klice dveří toalety. V ní měl doklady i platební kartu. Tento případ policisté postoupí dle místní příslušnosti kolegům do Olomouce.   
 
Nezletilý cyklista vjel pod kola auta
Ve 20,15 hodin dne 5.6.2011 v Lichnově vjížděl z místa ležícího mimo vozovku na komunikaci nezletilý cyklista. Nedal přednost v jízdě vozidlu Peugeot, které řídila 31letá žena a došlo ke střetu. Chlapec upadl na vozovku a způsobil si lehké zranění. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč.
 
Zmizelo 350 litrů nafty
V Nových Heřmínovech vypáčil dosud neznámý pachatel v době od 15.5. do 4.6.2011 víčko nádrže nákladního vozidla. Odčerpal 350 litrů motorové nafty a svým jednáním způsobil majiteli škodu kolem 13 tisíc Kč.
 
Kůlny v zahrádkářské kolonii nenechal bez povšimnutí
Vloupání do kůlen v zahrádkářské kolonii v Krnově šetří místní policisté.
Dosud neznámý pachatel v době od 2. do 3.6.2011 násilně vnikl do dvou kůlen v zahrádkářské kolonii Zlatá Opavice. V jedné odcizil travní sekačku a v druhé vzal strunovou kosu, kterou při ohledání místa činu policisté nalezli. Způsobená škoda činí 5 842 Kč.
 
Vnikl do restaurace
Od nočních hodin 2. do rána 3.6.2011 v Bruntále na ulici Dr. E. Beneše vypáčil dosud neznámý pachatel dveře do restaurace. Vnikl dovnitř, poškodil další dveře a odcizil finanční hotovost 3860 Kč, ubrus, sadu šroubováků, počítač a 101 krabiček různých cigaret. Majiteli způsobil škodu přes 13 tisíc Kč. 
 
Krádež bronzových desek
Odcizení dvou bronzových desek, na kterých byly údaje o rekonstrukci parku v Bruntále na ulici Kavalcova a které byly připevněny šrouby ke kamenům, šetří od pátku 3.6.2011 bruntálští policisté. Prozatím dosud nezjištěný pachatel způsobil svým jednáním škodu ve výši přes 36 tisíc Kč.
 
Řádil ve sklepě i na chodbě domu
Nemilé zjištění čekalo na majitelku domu v Krnově na ulici Horova. Dosud neznámý pachatel v době od 17. do 30.5.2011 vnikl do společné chodby domu, přes kterou se dostal až do sklepa. Zde odcizil nové součásti solárního systému pro ohřev užitkové vody v hodnotě kolem 8 tisíc Kč. Při odchodu s sebou vzal ještě značkovou sportovní obuv. Způsobená škoda činí 9 479 Kč.                                                           
 
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

6.6.2011

vytisknout  e-mailem