Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil platební kartu ve Slovinské republice

SOKOLOVSKO – Způsobil škodu téměř 180 tisíc korun. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 40 letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádeže a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž se měl v únoru roku 2013 vloupat do mateřské školky ve Slovinské republice, odkud odcizil kabelku s platební kartou, u které byl bezpečnostní PIN. Touto kartou ve Slovinské republice během jednoho dne zaplatil přes desítku různých nákupů a v sedmi případech se pokusil nebo provedl neoprávněné výběry z bankomatu. Poté se pokusil zaplatit nákup na čerpací stanici i v Rakousku. Následující den se i v Sokolově pokusil o neoprávněný výběr z bankomatu, transakce byla však zamítnuta.

Výběrem z bankomatů a provedenými nákupy měl způsobit škodu v přepočtu ve výši téměř 110 tisíc korun. Při pokusu o nákupy či neoprávněné výběry mohl způsobit další škodu v přepočtu ve výši téměř 70 tisíc korun.

Za způsobenou větší škodu hrozí obviněnému muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody na jeden až pět let nebo peněžitý trest.

nprap. Kateřina Krejčí
30. 1. 2018

vytisknout  e-mailem