Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil vozidlo

KARLOVARSKO – Řidiče i vozidlo vypátrali policisté v Chebu. 

Policisté z Obvodního oddělení v Karlových Varech – Rybářích sdělili podezření ze spáchání přečinu Neoprávněné užívání cizí věci 28letému muži z Karlovarska.

Takového jednání se měl dopustit v odpoledních hodinách na konci září v Karlových Varech. Zde se měl nechat odvézt řidičem osobního vozidla značky Škoda, a to za úplatu na dané místo. Jako spolujezdec však využil situace, kdy si řidič odskočil do trafiky a ponechal ve vozidle klíčky v zapalování. Vozidlo odcizil, a to včetně dokladů. Majitel krádež vozidla nahlásil na policii. Následující den při noční hlídce si všimli policisté v Chebu na ulici Evropská projíždět ono vozidlo, které bylo kvůli krádeži v pátrání. Vozidlo zastavili a jako řidiče zjistili 28letého muže. Ten policistům nepředložil žádný doklad k vozidlu, ani doklady opravňující ho k řízení vozidla. Kontrolou dále zjistili, že 28letý řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2021 vydaný Okresním soudem v Karlových Varech. Řidiče následně zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů.

Podezřelý muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, již v minulosti se dopustil několika protiprávních jednání především majetkové trestné činnosti. Za uvedený přečin mu nyní v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
1. 10. 2018

vytisknout  e-mailem