Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Odcizila devět párů bot

LIBEREC – Žena se vrátila zpět na místo činu. Policisté ji zadrželi. 

V sobotu 9. prosince krátce před 18 hodinou navštívila jeden z libereckých obchodů s obuví a konfekcí 31 letá cizinka.

Žena, která již byla v minulosti odsouzena rozsudkem Okresního soudu pro majetkovou trestnou činnost, zavítal do prostor obchodu, kde je vystavena na prodejních pultech dámská obuv. Několik minut pečlivě vybírala sezónní produkty, kdy zřejmě po pečlivé úvaze zhodnotila, které že páry by se jí mohly hodit. Postupně z několika krabic vyjmula jejich obsah, kterým byly zejména dámské kozačky. Ty pak smotala takovým způsobem, aby je byla schopna vměstnat do tašky, kterou měla s sebou. Takto si počínala devětkrát. Prázdné krabice pak uložila zpět na svá původní místa v regálech. Zřejmě již pro nedostatek místa v tašce kvapem opustila prodejnu, aniž by zaplatila. Její počínání však zaznamenaly bezpečnostní kamery prodejny.

O několik dní později znovu zavítala recidivistka do téže prodejny. Jakmile pracovníci mladou ženu spatřili, byli obezřetní a zaměřili se na ni. Vyrozuměli také policisty z místního obvodního oddělení, kteří bezprostředně po svém příjezdu cizinku zadrželi a převezli na služebnu.
Žena byla konfrontována mimo jiné právě i kamerovými záznamy, na nichž bylo zvěčněno její počínání. Odcizením devíti párů bot, způsobila 31 letá žena škodu přesahující dvacet tisíc korun.

Policisté ji ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

18. ledna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem