Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizili součástky za téměř půl milionu korun

Olomoučtí kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání pro trestný čin krádež proti dvaadvacetiletému mladíkovi.  

Obviněný se měl protiprávního jednání dopustit   částečně sám a částečně ve spolupachatelství s dalšími dvěma muži tím, že v měsíci březnu 2008 jako zaměstnance soukromé firmy v Lutíně opakovaně a to nejméně sedmkrát  odcizil ze skladu firmy statory do kalových čerpadel a statorová vinutí včetně pláště.  Do haly se dostal pomocí klíčů, které mu svěřil jeho zaměstnavatel. Součástky o celkové váze 3 000 kg prodával do sběrny druhotných surovin.  Na stejném místě a stejným způsobem odcizil pak s dalšími dvěma společníky další součástky k čerpadlům o celkové váze 490 kg.

Muži za prodané součástky obdrželi ve sběrných surovinách částku v celkové hodnotě přibližně 15 tisíc korun, přičemž majiteli firmy krádeží způsobili škodu 408 tisíc korun.

Proti jeho dvěma společníkům ve věku 24 a 21 let je vedeno samostatné trestní řízení. Za krádež ve spolupachatelství hrozí všem trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Jitka Dolejšová

 

vytisknout  e-mailem