Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odebíral načerno proud

LITOMĚŘICE – Podezřelý muž se přiznal; vloupání do auta a další info 

Odebíral načerno proud

Jeden rok neoprávněně odebíral elektrický proud muž z Litoměřic. V panelovém domě v ulici Elišky Krásnohorské si ze společné elektrické rozvodné skříně neoprávněně odebral elektrický proud v hodnotě 5 800 Kč. Odborná firma provedla elektro revizi a skutečně zjistila, že proud si nájemník z  jednoho bytu odebírá načerno. Z tohoto důvodu policie 42letého podezřelého  vyslechla a ten se k protiprávnímu jednání přiznal. Bylo mu sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže a podle trestního zákona mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, peněžitý postih nebo propadnutí věci. O trestu rozhodne soud.
 

Z auta odnesl všechno, co v něm našel
 

Zloděj si opravdu nevybíral. Když se v Lovosicích před několika dny za použití násilí dostal do Citroenu Jumper, který byl zaparkovaný před domem, odnesl si z jeho vnitřku opravdu všechno, co v něm nalezl. Ukradl autorádio, půlku naporcovaného prasete a dva pytle se zbytkovou moukou. Krádeží věcí způsobil škodu 5 500 Kč. Další třítisícovou škodu napáchal při vloupání do vozidla, které poškodil. Neznámý zloděj se dopustil trestného činu krádeže a policie po něm pátrá.
 

Chtěl se asi oholit
 

Pravděpodobně chtěl vylepšit a upravit svůj vzhled 65letý muž z Čížkovic. Před několika dny navštívil prodejnu Billa v Lovosicích. Zaplatit za zboží však v úmyslu neměl. Z regálu s drogistickým zbožím sebral žiletky zn. Gillete Blue v hodnotě 100 Kč a pokusil se je bez placení pronést přes pokladnu. Ostraha objektu byla však pohotová a lapku zadržela. Tomu pak nezbylo, než ukradené žiletky vrátit. Muž však není podezřelý z přestupku, ale z trestného činu krádeže. V posledních třech letech byl totiž za stejný trestný čin Okresním soudem Litoměřice odsouzen. Riskoval a tvrdě na to doplatil. Krást se prostě nemá.
 

por. Ing. Alena Romová;19.02.2010

vytisknout  e-mailem