Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odebíral, neplatil

CHOMUTOV - Provedl neoprávněný zásah do rozvaděče, Nejdříve klíče, pak další věc, Křičela na ulicii....  

Odebíral, neplatil
Škodu za téměř 31 tisíc korun způsobil svým jednáním 30letý muž z okresního města poškozené společnosti. V domě kde bydlí, v Šafaříkově ulici, provedl na společné chodbě neoprávněný zásah do rozvaděče  a odebíral elektrickou energii, za kterou řádně neplatil. Tohoto jednání se dopouštěl nejméně půl roku. Muž byl zadržen a kriminalisté ho obvinili z krádeže. Obvinění si převzal, vyšetřování pokračuje. 
 
Nejdříve klíče, pak další věci
20letý mladík z Kadaně využil návštěvy u známé v Jungmanově ulici a při této příležitosti odcizil klíče od bytu. Společně s dalším mužem ve věku 29let pak vyčkali, až žena odejde a vnikli dovnitř. Sebrali nejen tablet v pouzdře, ale i mobilní telefon, dámskou peněženku s hotovostí, osobní doklady, sluneční brýle a další věci za téměř 11 tisíc korun. Starší z mužů si obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku již převzal, stejné obvinění čeká i na jeho společníka.
Nejdříve klíče, pak další věci.mp3
 
Křičela na ulici
Chomutovská policejní hlídka zasahovala v ulici Bělohorská. Ve večerních hodinách se 32letá žena dožadovala opakovaným voláním na linku 155 pomoci, po příjezdu záchranné služby však odmítala komunikaci. Nadále ale opakovaně hlasitě křičela, pokřikovala po hrajících si dětech a svým jednáním rušila obyvatele okolních domů. Byla zadržena a skončila v policejní cele. Na vysvětlenou druhý den uvedla, že si na nic nepamatuje, jelikož popíjela alkoholické nápoje. Jednání ženy policisté vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Křičela na ulici.mp3
 
Do objektu se nedostal
45letý muž z Chomutova je podezřelý z pokusu krádeže. V obci Březenec se pokusil vniknout do objektu místní firmy, což se mu však nepodařilo. Jeho jednání neušlo pozornosti náhodných svědků, kteří přivolali policejní hlídku. Muž byl zadržen a převezen na útvar policie v Jirkově. Následně provedená dechová zkouška byla pozitivní, muž nadýchal 1,64 promile.
 
Počítač a alkohol
Klášterečtí policisté pátrají po neznámém zloději, který má na svědomí vniknutí do bytu v Lesní ulici. Kdosi využil otevřeného okna u bytu ve zvýšeném přízemí, vnikl dovnitř a odcizil notebook s příslušenstvím, pánskou peněženku s hotovostí, GPS navigaci a na místě nenechal bez povšimnutí ani lahev značkového alkoholu. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 30 tisíc korun. Skutek vyšetřují policisté jako krádež a porušování domovní svobody.
 
Porušil rozhodnutí o zákazu
Až tříletý pobyt ve vězení hrozí 48letému muži z okresního města. Policisté ho kontrolovali ve Školní ulici, kde se pohyboval. Následné šetření však prokázalo, že mu komise Magistrátu Chomutov uložila zákaz pobytu v některých ulicích města. Ulice Školní je do zákazu zahrnuta. Muž se svým jednáním dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ nadále vyšetřují chomutovští policisté.
Porušil rozhodnutí o zákazu.mp3
 
Je bez kola
Majitel jízdního kola bude chodit pěšky. Kdosi mu totiž v domě kde bydlí, na sídlišti Zahradní v Chomutově, odcizil horské kolo, které nechal na nezajištěném balkoně v mezipatře domu. Pachateli pak stačilo vejít a s kolem zmizet. Poškozený vyčíslil škodu na téměř 20 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
25.dubna 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 
 

vytisknout  e-mailem