Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odebíral ze společného

CHOMUTOV - Za elektřinu neplatil, Další odhalená varna, Ve sklepě našel kolo......l 

Odebíral ze společného
Z krádeže je podezřelý 26letý muž z okresního města. V Beethovenově ulici kde bydlí, se neoprávněně napojil ve společných prostorách domu na přívod elektrické energie a odebíral elektřinu, za kterou řádně nezaplatil.  Rozvodným závodům vznikla škoda za 2 tisíce korun. Protože policisté při vyšetřování zjistili, že za krádeže byl odsouzen soudem v Ústí nad Labem v loňském roce, čeká na něj obvinění z uvedeného trestného činu.
 
Další odhalená varna
Jeden rok až pět let ve vězení nebo peněžitý trest hrozí v případě odsouzení dvojici obyvatel Chomutova věku 30 let. Muž a žena v bytě na sídlišti neoprávněně vyráběli zakázanou látku metamfetamin - pervitin. V bytě kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které zajistili předměty sloužící k nedovolené výrobě drog. Vyrobené drogy následně prodávali dalším zájemcům. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Ve sklepě našel kolo
34letý muž z Klášterce nad Ohří vnikl v Ječné ulici do panelového domu. Dostal se až do sklepních prostor a vnikl do kóje. Majiteli sebral pánské horské jízdní kolo a s ním odejel na dosud neznámé místo. Kolo bylo ohodnoceno na 3 tisíce korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Totožnost pachatele známe
Jirkovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl do domu v Krušnohorské ulici. Ze sklepní místnosti odnesl čtyři kusy letních pneumatik i s disky na osobní vozidlo. Poškozený vyčíslil škodu na 7600 korun. Muži zákona nyní zjistili, že uvedené jednání má na svědomí 31letý místní obyvatel. Odcizené věci byly zajištěny, muž se bude zodpovídat z krádeže.
Totožnost pachatele známe.mp3
 
Do garáže pro odznaky a medaile
Chomutovští policisté zadrželi dva muže z okresního města ve věku 21 a 28 let. Společně vnikli na pozemek rodinného domu, dostali se až do garáže a zde sebrali nejen nástrčkové klíče, ale i téměř dvě stovky sběratelských odznaků a medailí. K tomu přibrali dvě nenabité autobaterie a dvoukolák. Celková škoda se vyšplhala
9 tisíc korun. Po nezbytných úkonech byli oba propuštěni na svobodu, jsou podezřelí z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. 
Do garáže pro odznaky a medaile.mp3 
 
Trubku odtáhl traktorem
28letý muž přijel do lesa poblíž Červeného Hrádku traktorem a za jeho pomoci odvezl nalezenou trubku na svůj pozemek. Poškozené organizaci vznikla škoda za 2500 korun. Muž byl předveden na policejní útvar v Jirkově, kde mu bylo sděleno podezření z krádeže. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Dávka ženě nepatřila
Z podvodu je podezřelá 33letá žena z okresního města. Na příslušný úřad neoznámila skutečnost, že se o svoji dceru řádně nestará, neboť ta byla umístěna v kojeneckém ústavu. Nechala si vyplatit rodičovský příspěvek ve výši 7600 korun na který neměla z uvedeného důvodu nárok. Za podvod ji může soudce poslat až na dva roky za mříže. Případ vyšetřují chomutovští kriminalisté.
 
 Vloupání do auta
Policisté v Kadani přijali oznámení o vniknutí do vozidla. Majitel nechal auto zaparkované v Žatecké ulici na parkovišti a uvnitř zůstala odložená kožená bunda, osobní doklady a další věci. Když se zanedlouho vrátil, zjistil, že kdosi do vozidla vnikl a věci odcizil. Celková škoda se vyšplhala na téměř 45 tisíc korun. Jednání neznámého pachatele policisté vyhodnotili jako krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Peněženku nikdo nevrátil
Muž z Kadaně ztratil při procházení ulic Kostnická, Bezručova a Husova svoji peněženku. Kromě osobních dokladů přišel také o hotovost ve výši 17 tisíc korun. Věci kdosi nalezl, nález neoznámil, naopak si peněženku nechal. Tímto jednáním se však dopustil trestného činu zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ nadále vyšetřují chomutovští policisté.
 
4.dubna 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 

vytisknout  e-mailem