Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Odhalen pachatel vloupání do optiky

KDYNĚ – Kriminalisté společně s policisty odvedli výbornou práci, stačil jim pouhý týden na to, aby odhalili zloděje brýlových obrouček.  

     Policisté minulý týden v úterý přijali na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do prodejny optiky v obci Kdyně, ke kterému došlo v blíže nezjištěné době během noci z pondělka na úterý. Neznámý pachatel rozbil okenní tabulku okna u prodejny a z prostoru mezi vnitřním a vnějším oknem odcizil šestery brýlové obroučky. Tím poškozené firmě vznikla škoda na odcizených a poškozených věcech ve výši 18 200 korun. Kdyňští policisté provedli ohledání místa činu, zajistili kriminalistické stopy a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Po pachateli intenzivně pátrali i domažličtí kriminalisté. Díky výborné spolupráci jim stačil týden k tomu, aby odhalili pachatele tohoto skutku a zahájili trestní stíhání. Jedná se třiačtyřicetiletého muže z Kdyňska, kterého policejní komisař obvinil ze spáchání přečinu krádež. 
    Obviněný se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech rozsudkem Okresního soudu v Chebu odsouzen a potrestán za trestný čin krádeže osmiměsíčním trestem odnětí svobody ve věznici s ostrahou a dále rozsudkem Okresního soudu v Domažlicích ve spojení s usnesením Krajského soudu v Plzni v únoru letošního roku odsouzen za spáchání přečinu krádeže k trestu odnětí svobody v trvání 20 měsíců s podmíněným odkladem výkonu trestu na zkušební dobu tří let. Nyní může recidivista od soudu odejít s dalším trestem, a to odnětím svobody na šest měsíců až tři roky. Kriminalisté spolu se spisovým materiálem doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. O návrhu státního zástupce bude rozhodovat soud.

por. Mgr. Dagmar Brožová
16. října 2014
 

vytisknout  e-mailem