Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odhalená distribuce pervitinu a marihuany

Dvě osoby zadrželi kriminalisté na Benešovsku 

 
     Několikaměsíčním šetřením se podařilo benešovským kriminalistům zabývající se drogovou problematikou odhalit na Benešovsku prostory sloužící pro výrobu metamfetaminu, známého též pod názvem pervitin, a pěstírnu konopí, zvaného též jako marihuana.
 
     V průběhu měsíce dubna proběhlo v Benešově a jeho okolí k zadržení dvou osob pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.
 
     Osmadvacetiletý muž z Benešovska byl zadržen ve svém bydlišti a jednadvacetiletý mladík z Olomoucka na území města Benešov. Policisté zjistili, že oba podezřelí si od loňského roku sami, či za pomoci dalších osob, opatřují různé předměty a suroviny určené k nedovolené výrobě psychotropní látky metamfetaminu a následně tuto látku za jejich použití neoprávněně vyrábí. Část pervitinu použili pro svoji potřebu a část neoprávněně poskytli za úplatu, bezúplatně nebo jako protislužbu dalším osobám. Kriminalisté při domovní prohlídce v bydlišti podezřelého nalezli a následně zajistili nejen předměty užívané k nedovolené výrobě metamfetaminu, ale i pěstírnu konopí a sušinu konopí.
 
     Podezřelí muži byli po zadržení a po provedených procesních úkonech převezeni do pražské policejní cely předběžného zadržení. Při výslechu se oba dva k trestné činnosti doznali. V současné době jsou vyšetřování na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
 
                                                                                
 
nprap. Diana Škvorová
7. května 2012

vytisknout  e-mailem