Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Odhalili drobné zloděje

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Jeden ze zlodějů si poranil nohu při skoku se střechy.  

 

V pondělí 29. srpna odcházelo z policejních oddělení v Bojkovicích, Uherském Brodě a Uherském Hradišti celkem pět zlodějů, kterým policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže. Pro šestadvacetiletého recidivistu to byl už téměř rituál. Hradišťští policisté mu prokázali, že se v polovině srpna vloupal do chalupy v Částkově, odkud ukradl láhev slivovice a whisky, cukrovinky a ozdobné svíce. Celkově způsobil škodu dva a půl tisíce korun. Do této rekreační chalupy se vloupal již potřetí. Ze zákona mu za opakované spáchání krádeže a poškození cizí věci hrozí až tři roky vězení.

Podezření ze spáchání krádeže si vyslechl také pětašedesátiletý muž, který kradl v Uherském Brodě na tržnici. Do tržnice vnikl v v noci na neděli 28. srpna střechou, z níž sešplhal po kabelu a ukradl jedny boty a patery ponožky. Z tržnice odcházel stejnou cestou, ale vytratil přitom ponožky a na střeše se snažil utéct i s botami. To už jej pronásledoval majitel. Ve dvou místech prolomil střechu, a když slézal se střechy, spadl a zranil si nohu. Na místě jej pak zadrželi policisté. Za spáchání krádeže vloupáním mu hrozí až dva roky vězení.

Tři mladíci odcházeli od bojkovických policistů se sdělením podezření ze spáchání krádeže, kterou poškozený majitel ani nenahlásil. Mladíci ve věku osmnáct a devatenáct let se na začátku července vloupali do restaurace v Bojkovicích, odkud ukradli cigarety a alkohol za zhruba šest tisíc korun. Majitel to zjistil, ale policii neoznámil. Policisté ve Slavičíně ale při prošetřování jiného trestného činu zjistili, že k nějakému podobnému vloupání mělo dojít. Bojkovičtí policisté začali zjišťovat detailní informace a následně odhalili a dopadli zloděje, kteří se k vloupání doznali. Za spáchání krádeže jim v tomto případě hrozí až dva roky vězení.


30. srpen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem