Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Odhalili varnu pervitinu

HAVLÍČKOBRODSKO: Pachatel je ve vazbě 

Havlíčkobrodským kriminalistům se podařilo odhalit varnu pervitinu. Dne 30. října zadrželi policisté čtyřicetiletého muže z Havlíčkobrodska, který je podezřelý z výroby pervitinu. Drogu vyráběl v místě svého trvalého bydliště a následně ji prodával na různých místech Havlíčkobrodska. V menší míře vyrobený pervitin nabízel jiným osobám i bezúplatně. Policisté na základě příkazu soudu v Havlíčkově Brodě provedli domovní prohlídku v místě jeho trvalého bydliště v obci na Herálecku. Dále provedli prohlídku osobního vozidla, které využíval k distribuci pervitinu a obstarávání surovin k výrobě drogy.
 
Při prohlídce kriminalisté nalezli v domě igelitový uzavíratelný pytlík, tzv. „dealerák“, ve kterém se nacházel pervitin, který muž sám vyrobil. Hmotnost zajištěné drogy byla nejméně 35 g. „Zajištěné množství by stačilo na výrobu minimálně 130 dávek drogy, na které by mohl prodejce vydělat až 40.000 korun.“, uvedl vedoucí havlíčkobrodských kriminalistů npor. Bc. František Šteidl. Jak dodal, nalezená droga byla poměrně „čistá“, tedy neředěná žádnou přísadou, například jedlou sodou. Kriminalisté dále nalezli 22 balíčků marihuany a v půdních prostorách objevili místnost upravenou jako laboratoř pro výrobu psychotropní látky pervitinu. Dále se zde nacházeli chemikálie a prostředky pro výrobu drog. „Proti muži jsme zahájili trestní stíhání ve věci spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži až desetiletý trest odnětí svobody.“ řekl vedoucí havlíčkobrodských kriminalistů. V současné době je muž ve vazební věznici v Hradci Králové. „Soudce akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby,“ dodal kriminalista por. Bc. Marek Janko. 
 
Na Havlíčkobrodsku se nejedná o první případ odhalení varny pervitinu. „Od začátku roku je to již pátá odhalená varna.“ uvedl npor. Šteidl.
 
nprap. Martin Dušek, vrchní inspektor
1. listopadu 2012
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem