Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Odložené peněženky zloděje stále lákají

Během víkendu jich zmizelo hned několik (hl. schránka 974 237 116)  

Volně odložená peněženka na místě dlouho nezůstala. Neznámý pachatel využil příležitosti a peněženku, která ležela v baru v ulici Husova ve Strakonicích, odcizil. V peněžence měl majitel finanční hotovost ve výši 1000 korun,  doklady, kartičku VZP a dvě platební karty.  Způsobená škoda se odhaduje na 1 200 korun.

Pro peněženku si zloděj sáhl do autosedačky s dítětem, která byla položené v nákupním košíku v prodejně Delvita ve Strakonicích.  Pachatel se v Delvitě pohyboval kolem 19:00 hod. dne 28.8.2008.  V peněžence byl občanský průkaz,  řidičský  průkaz, kartička pojištěnce, platební karta a  finanční hotovost ve výši  3 200 korun. Celková škoda se vyšplhala na 6 000 korun.

Další krádež peněženky zaznamenali strakoničtí policisté téhož dne v době od 06.00 h do 14.00 hodin. Pachatel vnikl do  neuzamčené šatny  v přízemí  Kulturního domu ve Strakonicích, kde z  neuzamčených šatních  plechových skříněk odcizil pánskou  peněženku  s doklady, dále platební kartou  a  fin. hotovostí ve výši 1 500 korun.  V peněžence měl poškozený tři prsteny a jeden náramek z bílého kovu. Celková škoda je vyčíslena na 4 500 korun.

vytisknout  e-mailem