Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odložené peníze v autě přilákaly zloděje

LOUNY - Krádež peněz; Ze stavby zmizely cihly... 

Krádež peněz

Opakovaného varování policistů, že nemají občané nechávat v autě volně odložené věci, které by přilákaly zloděje, nedbal jistý muž z Kladenska. V pátek odpoledne svůj vůz zn. Peugeot 206 zaparkoval na polní cestě u řeky mezi obcemi Žatec a Stroupeč a na moment se vzdálil. Když se po několika minutách navrátil k vozidlu, čekalo jej nemilé překvapení. Auto bylo vykradené. Neznámý pachatel u něj rozbil skleněnou výplň levých předních dveří a následně odcizil peněženku s finanční hotovostí a doklady, která byla volně odložená na předním sedadle. Poškozený škodu vyčíslil na 40 600 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.

Ze stavby zmizely cihly 

Policisté šetřili krádež stavebního materiálu, který v polovině května zmizel z oploceného pozemku stavby domu v žatecké ulici Dr. V. Kůrky. Tehdy neznámý pachatel si odtud přisvojil tři palety cihlových bloků porotherm ve výši 13 000 Kč. Následně se policistům podařilo zjistit, že krádež mají na svědomí dva mladíci ve věku 23 a 26 let z Teplicka, kterým ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po provedení nezbytných úkonů oba podezřelé propustili na svobodu.

Krádež věcí z bagru

Celkem 70 litrů motorové nafty odčerpal neznámý pachatel z odstaveného bagru zn. Liebherr na parkovišti u bývalé porcelánky v Lubenci. Dále z pracovního stroje odcizil 50 litrů oleje, maják, zadní reflektory, dvě autobaterie, hydraulické hadice a další věci. Svým počínáním tak způsobil škodu za 24 150 Kč. Policie věc šetří jako trestný čin krádeže.

V Milošicích nalezli granát

V neděli odpoledne nahlásil  na linku 158 jistý muž ze Žatce, že ho v obci Milošice oslovily neznámé děti s tím, že u opuštěného objektu ve křoví nalezly předmět připomínající granát. Policisté místo zajistili a přivolali pyrotechnika z Krajského ředitelství Policie Severočeského kraje Ústí nad Labem. Odborník uvedl, že se jedná o německý granát vz. 24, částečně funkční, bez rozbušky. Výbušninu zajistil a odvezl k zneškodnění. Ke zranění osob ani škodě na majetku naštěstí nedošlo. 

  

 

vytisknout  e-mailem