Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Odložené věci

ŽĎÁRSKO: Pět vykradených aut. 

     Na Žďársku došlo od pátku do soboty k pěti vloupáním do vozidel. Jedno vozidlo bylo poškozeno na Velkobítešsku, ostatní čtyři vloupání má na svědomí pachatel vyskytující se v Novém Městě na Moravě. Celková škoda převyšuje 50 000 korun.

     Dne 4. března 2011 nahlásil vloupání do vozidla Nissan poškozený muž policistům z Velké Bíteše . K vniknutí do vozidla došlo v době od 13:00 do 16:30 hodin u zdravotního střediska v Osové Bítýšce, kde byl automobil zaparkován. Pachateli se ve vozidle zalíbil odložený kabát, kterého se po rozbití okna pravých zadních dveří zmocnil. Oděv měl hodnotu 1 000 korun. Oprava vozidla přijde vlastníka nejméně na 4 000 korun.

     V době od 4. března 2011 do 5. března 2011 řádil v Novém Městě na Moravě lapka, který provedl vloupání do čtyř osobních vozidel. Ve třech případech majitelé našli u svých vozů rozbitá okna, do jednoho vozidla pachatel vnikl pravděpodobně po poškození zámku. Z vozidel zmizely navigace s příslušenstvím, sportovní batoh, kožená příruční aktovka, peněženky s finanční hotovostí, platební karty. Věci odložené na sedačkách nebo v přihrádkách dveří působí na zloděje jako magnet. Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 47 000 korun.


por. Mgr. Jana Martincová, komisař

7. března 2011

vytisknout  e-mailem