Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odložené vyšetřování

CHOMUTOV - Napadl družku, Půjčil si, nevrací.... 

Odložené vyšetřování
Na policejní útvar v Klášterci nad Ohří se obrátil poškozený a uvedl, že své osobní vozidlo Mercedes Benz zapůjčil známému, který ho však v dohodnuté době nevrátil a užívá ho bez vědomí majitele. Po několika dnech mohli policisté vyšetřování odložit, neboť zjistili, že 46letý muž si opravdu auto půjčil. Když mu ale došel benzín tak ho zaparkoval na jiném místě, než byl poškozený zvyklý. Upozornit na přeparkování však majitele zapomněl.
 
Napadl družku
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 39letému muži z Jirkova. Na ulici před místním barem v Ervěnické ulici napadl svou družku. Rozdávat rány začal již v herně a ve svém jednání pokračoval i po odchodu ven. Ženu nejen fackoval, ale když upadla na zem tak i kopal. Poškozená byla převezena na ošetření k lékaři, podrobnější vyšetření však odmítla a z nemocnice odešla. Jednání násilníka policisté vyhodnotili jako výtržnictví.  
 
Půjčil si, nevrací
Neoprávněné užívání cizí věci vyšetřují policisté v Klášterci nad Ohří. Místní obyvatel totiž podal trestní oznámení na 35letého muže z Kadaně, kterému půjčil v září loňského roku diamantový řezač a vysavač. Na termínu navrácení věcí se dohodli, ale dohodu podezřelý nedodržel. Do současné doby věci za téměř 27 tisíc korun nevrátil, na urgence nereaguje a různě se vymlouvá. V případě odsouzení může muž skončit až na dva roky ve vězení.
 
Pil a boural
Kolem deváté hodiny včera ráno projížděl po silnici 1/13 ve směru od Mostu do Chomutova s vozidlem Ford Galaxy 34letý muž z okresního města. Z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde narazil do kovových svodidel. Při kolizi utrpěl zranění, které si vyžádalo převoz na ošetření do nemocnice. Policisté na místě provedli dechovou zkoušku, která prokázala, že muž požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 2,18 a následně 2,22 promile alkoholu v dechu. Řidič pití nezapíral, přiznal vypití deseti alkoholických piv. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování, řidiči hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Měděné parapety jsou pryč
Neznámý zloděj vnikl na pozemek rodinného domu v Kadani. Přelezl přes plot a u dvou oken v přízemí domu vytrhal měděné parapety. Při tomto jednání poškodil i omítku domu, majitelce vznikla celková škoda ve výši 2 tisíce korun. Skutek vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Poškodil dopravník
38letý muž vnikl do areálu pískovny na Chomutovsku. U pásového dopravníku odřezal kabeláž, kabely odcizil a následně je prodal ve sběrně druhotných surovin. Poškozená firma ohodnotila odcizené věci na 8 tisíc korun, dalších 30 tisíc však vzniklo poškozením samotného pásového dopravníku. Policisté ze Března zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
21. března 2013
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem